Google Docs, un nou partener de conversație

Google Docs, un nou partener de conversație

Google lucrează intens pentru a aduce viitorul cât mai aproape de noi. Aceștia au anunțat o serie de actualizări pentru software-ul de tip office, Google Docs, iar una chiar ne-a atras atenția. 

Cea mai interesantă noutate este aceea că de acum vei putea scire cu ajutorul vocii. Asta după ce te înveți cum s-o faci, pentru că nu este atât de ușor precum pare. Dacă ești dibace și te prinzi repede, îți poate fi de folos. Totuși, o singură greșeală ar putea da tot textul peste cap.

Cei de la Gizmodo au constatat că software-ul de recunoaștere vocală funcționează cel mai bine când dorești să scrii lucruri simple. Dacă rostești o propoziție cu voce tare, într-o cameră în care este liniște, programul te va înțelege foarte bine. Iar dacă dorești să fii rebel și să ștergi o parte, propoziția ta nu va mai avea sens. Funcția aceasta și-ar găsi o mare utilitate în cadrul unei întâlniri de afaceri, unde ar trebui notate multe lucruri din cele spuse, sau în colaborările cu persoane din alte locuri.

Funcția de scriere prin voce poate fi folosită în mai mult de patruzeci de limbi, printre care și limba română. Pentru a o activa, tot ce trebuie să faci este să bifezi opțiunea „tastare vocală” din meniul Instrumente.

Nu este de mirare că cei de la Google au integrat această opțiune în Google Docs, având în vedere că aceștia lucrează de multă vreme la perfecționarea funcției de recunoaștere vocală. Acum au parte de un nou flux de date pe care le pot adăuga la celelalte produse ale lor, precum Android Wear, Google Voice, sau Google Auto.

Asta înseamnă că Google poate continua să îmbunătoțească software-ul și să construiască noi produse. Poate în viitor totul va fi controlat prin voce și poate vom vorbi cu tehnologia mai mult decât cu prietenii noștri.

Etichete: