Knowledge Graph, o noua functie inclusa de Google in motorul de cautare, pentru romani

Knowledge Graph, o noua functie inclusa de Google in motorul de cautare, pentru romani

Functia Knowledge Graph, prin care utilizatorii pot obtine rapid si usor informaIii noi, a fost introdusa de Google si in limba romana in motorul de cautare, dupa ce aceasta a fost lansata in octombrie 2012.

Fucntia Google Knowledge Graph

Cautarea pe internet a constat, practic, intr-o corelare a cuvintelor cheie cu interogarile. Pentru o imbunatatire a procedurii, Google a creat un model inteligent, un „grafic”, care intelege entitatile din lumea reala si relatiile dintre ele.

Google a inceput sa implementeze treptat aceasta sectiune, a Knowledge Graph, pentru utilizatorii vorbitori de romana. Functionalitatea urmeaza sa fie disponibila si pe smartphone-uri si tablete.

Functia permite utilizatorilor sa caute lucruri, oameni sau locuri pe care Google le cunoaste – simboluri, celebritati, orase, echipe sportive, cladiri, forme de relief, filme, lucrari de arta si multe altele — si sa primeasca pe loc informatiile relevante pentru cautarea facuta.

Knowledge Graph nu are la baza doar surse publice, cum ar fi Freebase, Wikipedia si CIA World Factbook, ci actioneaza la o scara mult mai mare, vizand o acoperire si profunzime mult mai vaste. In prezent, Knowledge Graph contine peste 570 milioane de elemente – oameni, locuri, lucrari, obiecte, etc., precum si peste 18 miliarde de date concrete si relatii dintre aceste obiecte diverse. In plus, este adaptat in functie de ce se cauta si ce informatii exista pe internet.

Noua functie este, efectiv, un prim pas catre cautarea de noua generatie, care are la baza inteligenta colectiva a internetului si ofera o perspectiva asupra lumii mai apropiata de cea a oamenilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: