08 mart. 2015 | 17:11

Google ar putea lansa o versiune de Android pentru realitate virtuală

ACTUALITATE
Google ar putea lansa o versiune de Android pentru realitate virtuală

Google lucrează, aparent, la o versiune de Android dedicată în special aplicațiilor pentru realitate virtuală care vor apărea pe viitor.

Android ar urma să facă un pas important pe tărâmul aplicațiilor pentru realitate virtuală. După cum relatează cei de la Wall Street Journal, Google are deja un număr de ingineri care lucrează la crearea unei versiuni de Android pentru aplicațiile de realitate virtuală. Două surse sunt citate, iar noul sistem ar urma să fie distribuit în mod liber, la fel ca și predecesorii săi.

Conform Verge, Google nu a oferit comentarii în legătură cu acest subiect. Chiar și așa, este ușor să ne dăm de motivele pentru care Google se orientează asupra realității virtuale. Pe lângă achiziția Oculus Rift de către Facebook, ochelarii de realitate virtuală prezentați de Sony și HTC s-au bucurat de review-uri pozitive.

n cadrul evenimentului dinainte de startul oficial al MWC 2015, cei de la HTC au lansat prima lor pereche de ochelari pentru realitate virtuală, denumită HTC Vive. La prima vedere, HTC Vive nu prezintă nimic diferit față de celelalte dispozitive de acest fel. Design-ul împrumută numeroase elemente de la dispozitive precum Oculus Rift, iar dimensiunile sunt la fel de mari. Pentru a se asigura de succesul lui HTC Vive, taiwanezii vor colabora cu Valve și alte companii producătoare de jocuri. Puteți citi mai multe despre HTC Vive pe Playtech aici.