Cel mai bine vândut telefon din istorie ar putea reveni cu Android. Ce pregătește Nokia

, 05 Mar, 16:52

Nokia, deși a lansat o tabletă cu Android, nu poate vinde telefoane până în 2016. Asta după ce Microsoft a cumpărat divizia de dispozitive mobile. Totuși, ar putea pregăti revenirea unui telefon clasic.

Înainte să existe iPhone, Android sau Windows Phone, a existat Nokia drept lider mondial al telefoanelor. Și în ciuda succesului Apple sau Samsung, Nokia încă este compania care a produs cel mai bine vândut telefon din istorie: Nokia 1100. Pentru 2016, anul în care va putea revinde telefoane, Android va fi sistemul de operare, iar noul clasic va fi primul smartphone.

Nokia 1100 a apărut, deocamdată, doar într-un test de benchmark. Conform detaliilor aflate astfel, are un procesor quad-core MediaTek și folosește 466MB de memorie RAM. Asta îl face un entry-level cu dotări slabe, dar un preț scăzut. Totuși, ar putea fi doar o versiune de test care nu va ajunge vreodată pe piață. Vestea bună e că rulează Android 5.0 Lollipop, conform TechnoBuffalo.

Nokia 1100 a fost lansat în 2003, este un telefon simplu, cu o carcasă dintr-un plastic destul de rezistent și afișajul era monocrom. N-avea cameră foto, funcții avansate de mesagerie sau de conectare la Internet și nici vorbă de rețele sociale pe așa ceva. Totuși, s-a vândut în 250 de milioane de unități datorită prețului și lansării lui fix pe piețele ieftine.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail