Cel mai bine vândut telefon din istorie ar putea reveni cu Android. Ce pregătește Nokia

Cel mai bine vândut telefon din istorie ar putea reveni cu Android. Ce pregătește Nokia

Nokia, deși a lansat o tabletă cu Android, nu poate vinde telefoane până în 2016. Asta după ce Microsoft a cumpărat divizia de dispozitive mobile. Totuși, ar putea pregăti revenirea unui telefon clasic.

Înainte să existe iPhone, Android sau Windows Phone, a existat Nokia drept lider mondial al telefoanelor. Și în ciuda succesului Apple sau Samsung, Nokia încă este compania care a produs cel mai bine vândut telefon din istorie: Nokia 1100. Pentru 2016, anul în care va putea revinde telefoane, Android va fi sistemul de operare, iar noul clasic va fi primul smartphone.

Nokia 1100 a apărut, deocamdată, doar într-un test de benchmark. Conform detaliilor aflate astfel, are un procesor quad-core MediaTek și folosește 466MB de memorie RAM. Asta îl face un entry-level cu dotări slabe, dar un preț scăzut. Totuși, ar putea fi doar o versiune de test care nu va ajunge vreodată pe piață. Vestea bună e că rulează Android 5.0 Lollipop, conform TechnoBuffalo.

Nokia 1100 a fost lansat în 2003, este un telefon simplu, cu o carcasă dintr-un plastic destul de rezistent și afișajul era monocrom. N-avea cameră foto, funcții avansate de mesagerie sau de conectare la Internet și nici vorbă de rețele sociale pe așa ceva. Totuși, s-a vândut în 250 de milioane de unități datorită prețului și lansării lui fix pe piețele ieftine.

Citește și: