Cele mai importante 7 lucruri pe care să le știi când folosești Facebook

Cele mai importante 7 lucruri pe care să le știi când folosești Facebook

Mulți oameni în ziua de azi petrec prea mult timp pe Facebook, iar astfel pot apărea situații dificile dacă rețeaua socială nu este utilizată corespunzător.

Pentru ca o rețea socială să fie de succes, aceasta trebuie să fie foarte ușor de utilizat, iar Facebook excelează la acest capitol. Dar în spatele acestei simplități se ascunde ceva mult mai complex, iar pentru a avea parte de cea mai bună experiență trebuie cunoscute anumite lucruri. Cei de la Computer Hope au prezentat câteva sfaturi importante cu privire la unele aspecte ale rețelei.

Ascunderea notificărilor pe Facebook

Desigur, nu vorbim aici despre orice notificare. Dar cu toții avem pe Facebook câțiva prieteni care ne invită la diverse jocuri de care nu suntem interesați. Unii fac parte din anumite grupuri și s-au săturat ca fiecare postare să însemne o nouă notificare. În astfel de situații, puteți să apăsați pe opțiunea ”Turn Off” care este situată în dreapta notificării propriu-zise sub forma unui X.

notificari inutile facebook

Pentru a administra mai bine notificările, puteți face click pe săgeata din dreapta sus, apoi pe ”Settings”. După aceea faceți click în partea stângă pe ”Notifications” și aici vă apar un număr de opțiuni. Pentru a nu vă aglomera Inbox-ul cu mailuri despre notificări inutile, puteți seta ca doar cele care vizează direct profilul dumneavoastră și securitatea lui să vă fie livrate.

De asemenea, puteți seta ce elemente din Facebook vă pot trimite notificări. Aveți aici numeroase opțiuni, precum zile de naștere, tag-uri, activitatea prietenilor apropiați, activități din grupuri și multe altele. Cele inutile pot fi dezactivate foarte ușor de aici.

notificari facebook

Scoaterea elementelor inutile din News Feed

News Feed-ul este unul dintre elementele centrale ale rețelei sociale dar în timp acesta tinde să fie aglomerat de numeroase știri de la pagini care nu vă interesează foarte mult. S-au realizat chiar și experimente cu acest lucru, iar rezultatele au fost clare: prea mult pagini apreciate duc la un feed plin de reclame și postări inutile ale acestora.

Pentru a elibera spațiu pentru mai mult conținut din partea prietenilor, nu trebuie decât să faceți iar un click pe săgeata din dreapta sus, iar apoi pe News Feed Preferences. Aici este indicat conținutul cel mai vizualizat din timpul ultimei săptămâni, persoane și pagini scoase din feed și grupuri. Dacă vreți să dați ”Unfollow” la mai multe pagini sau persoane, acesta este locul.

notificari facebook 1

 

Setările de confidențialitate e Facebook

Cel mai probabil, nu vreți ca întregul conținut pe care îl publicați pe Facebook să fie accesibil tuturor. Meniul din dreapta sus va trebui accesat iar în această situație. Acolo, faceți click pe ”Settings”, iar apoi pe ”Privacy”. Aici vi se vor prezenta un număr de opțiuni foarte interesante.

În primul rând, veți putea selecta grupurile de persoane care vă pot vizualiza conținutul, având chiar opțiunea de a limita accesul la activitățile din trecut. Mesajele pe care le primiți pot fi și ele filtrate de aici. Deși nu este indicat să faceți acest lucru, puteți seta ca mesajele unor prieteni cu care nu interacționați foarte mult să ajungă în ”Other”.

Dacă nu vreți să fiți găsiți pe Facebook cu ajutorul adresei de mail și a numărului de telefon, sau dacă preferați să nu apăreți în rezultatele afișate de motoarele de căutare, aceste opțiuni pot fi dezactivate și ele foarte ușor.

confidentialitate facebook

Sortarea știrilor pe Facebook

Știrile de pe Facebook pot fi filtrate în funcție de două criterii importate: cronologie sau importanță. Astfel, puteți alege ca cele mai noi știri să apară mai întâi pe News Feed. Dacă vreți să fiți la curent cu cele mai noi evenimente, atunci este indicat să selectați ”Most Recent”. De cealaltă parte, dacă vreți să vi se prezinte mai întâi cele mai importante știri din ultima perioadă, atunci puteți selecta ”Top News”. Opțiunile pot fi accesate făcând click pe ”News Feed” în stânga sus, sub numele și poza de profil.

stiri facebook

Schimbarea rapidă a pozei de profil

Poza de profil poate fi schimbată foarte ușor. Atunci când puneți cursorul deasupra ei, vă va apărea instant opțiunea update profil picture. Puteți apoi selecta una dintre fotografiile mai vechi, puteți încărca una nouă sau puteți chiar realiza una pe moment folosind camera laptopului.

Sugestiile de pagini și prieteni

Pe baza anumitor mecanisme bine puse la punct, vă vor fi sugerate constant persoane cărora să le trimiteți o cerere de prietenie sau pagini pe care să le apreciați. Acestea sunt sugestii făcute de Facebook și nu de prieteni, așa că de multe ori este mai bine să le ignorați. Același lucru poate fi spus despre cererile din partea persoanelor pe care nu le cunoașteți.

Etichetele pe Facebook

Tag-urile vă pot fi cel mai bun prieten, sau cel mai mare dușman. Totul depinde de felul în care vă folosiți de ele. Tag-uri în poze realizate în locuri exotice sau în timpul unor activități memorabile sunt întotdeauna binevenite pe profil. Dar pot apărea și situații ciudate.

Să presupunem că dintr-un anume motiv nu vreți ca un prieten sau o prietenă să știe că v-ați aflat la un moment dat într-un loc. Un tag în această situație vă poate afecta grav relația cu persoana respectivă. De aceea este indicat să accesați iar meniul din dreapta sus și să faceți click pe ”Settings”, iar apoi pe ”Timeline and Tagging”. Aici veți putea activa o unealtă din Facebook care face ca fiecare tag să necesite aprobarea voastră înainte de a apărea pe perete. Un tag la momentul greșit v-ar putea costa enorm, fapt ce dă o importanță și mai mare acestei opțiuni.

facebook tag

Citește și: