Oculus Rift ajută la crearea unor șoferi mai buni: cum te învață Toyota să fii atent la drum

Oculus Rift ajută la crearea unor șoferi mai buni: cum te învață Toyota să fii atent la drum

Realitatea virtuală este folosită de ceva timp pentru a educa tinerii șoferi, iar la show-ul auto din Detroit, Toyota a prezentat TeenDrive365.

Folosirea realității virtuale cu scopul de a educa șoferii a fost încercată de mai multe ori în trecut. Observând beneficiile mari care putea rezulta din acest lucru, cei de la Toyota au creat TeenDrive365. Acesta este un simulator dedicat în special șoferilor tineri, iar scopul lui este acela de a le arăta acestora pericolele care îi pândesc în situațiile în care aceștia nu sunt suficient de atenția la drum.

TeenDrive365 funcționează în felul următor: șoferul este pus la bordul unei mașini reale, dar statice. Pe tot parcursul simulării, mașina nu se va mișca din loc. Celui de la volan îi este plasat un dispozitiv Oculus Rift alături de niște căști unde sunt reproduse sunete auzite în mod normal în interiorul mașinii, de la traficul din exterior la glasurile pasagerilor. Conform celor de la TechCrunch, felul în care aceștia folosesc accelerația, frâna și volanul este reflectat în imaginile pe care aceștia le văd prin Oculus Rift.

Orice neatenție poate fi sancționată, iar dacă vă uitați la pasageri, aveți șanse mari să creați un accident. Cei de la Toyota vor călători prin mai multe orașe în Statele Unite pentru a prezenta noua lor creație. Pentru a vedea programul complet, puteți accesa pagina lor oficială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: