Ericsson va primi bani pentru fiecare iPhone și iPad vândut de Apple

Ericsson va primi bani pentru fiecare iPhone și iPad vândut de Apple

Cei de la Ericsson se pare că vor avea de câștigat sume important de pe urma vânzărilor de iPhone și iPad.

Un proces între Ericsson și Apple s-a terminat cu bine pentru cele două companii, acestea urmând a colabora pe mai multe segmente în viitor, printre care și dezvoltarea tehnologiei 5G. După cum scrie site-ul Geek, Apple este doar una dintre numeroasele companii cu care Ericsson a stabilit pe parcurs acorduri de licențiere. Astfel, gigantul din Cupertino se pare că vă plăti 0,5% din totalul vânzărilor de iPhone și iPad către compania suedeză.

Cifra de 0,5% nu a fost confirmată în mod oficial de Ericsson, fiind doar o estimare a unui bănci. În această situație, având în vedere volumul uriaș de dispozitive livrate de Apple, câștigurile suedezilor ar putea să crească în mod considerabil, de la 1,1 miliarde de dolari, la aproximativ 1,6 miliarde.

Din câte se pare, patentele deținute de Ericsson sunt extrem de importante atât pentru tehnologiile 2G și 3G cât și pentru 4G. Majoritatea companiilor au fost de acord cu cerințele suedezilor și au început să plătească o anumită sumă de bani. Apple, însă, a refuzat să facă acest lucru, fiind acționată în instanță în anul 2012.

Conform Adevărul, cele două companii au încheiat un acord global de licenţiere încrucişată şi au adoptat un plan de colaborare multiplă, precum managementul traficului video şi al reţelelor wireless.