Apple vrea să reducă dependența de Samsung

Apple vrea să reducă dependența de Samsung

Cei de la Apple ar putea să-și producă singuri display-urile, pentru a reduce dependența de alte companii.

După cum vă spuneam în urmă cu câteva săptămâni, de ceva timp se zvonește că Apple ar urma să facă pasul către ecranele AMOLED. Un oficial Samsung ar fi sugerat că există posibilitatea ca Apple să devină unul dintre clienții companiei, prin achiziția de ecrane OLED. În prezent, Samsung Display are nevoie să-și consolideze afacerea , iar din acest motiv, are nevoie să încheie parteneriate cu alte companii. Sursele menționau că, în cazul în care Apple și Samsung ar reuși să se înțeleagă în această privință, display-urile noi ar putea fi implementate pe telefoanele Apple începând cu anul 2018.

Însă gigantul din Cupertino ar putea avea alte planuri în ceea ce privește telefoanele sale. Mai exact, acesta ar dori să reducă dependența de alte companii prin dezvoltarea propriilor display-uri. Site-ul TechCrunch susține că Apple ar fi deschis deja, în secret, o fabrică în Taiwan, care ar fabrica ecrane pentru iPhone-uri, iPad-uri și alte dispozitive.

Mai important este faptul că Apple ar de gând să îmbunătățească autonomia bateriilor prin implementarea unor noi tehnologii în display-urile sale. Astfel, o sursă din cadrul companiei le-ar fi spus celor de la Bloomberg că ecranele vor fi ”mai subțiri, mai ușoare, mai luminoase și mai eficiente în ceea ce privește consumul de energie”. Rămâne de văzut , însă, dacă următorul iPhone 7 va fi dotat cu un ecran fabricat de Apple.

Etichete: