11 aug. 2015 | 09:30

Drifter ar putea fi prima boxă cu sistem de operare Android

ACTUALITATE
Drifter ar putea fi prima boxă cu sistem de operare Android

Dacă aţi crezut că aţi aflat tot ce se poate despre boxe Bluetooth, noul gadget intitulat simplu Drifter s-ar putea să vă schimbe opinia.

Ideea clasică de sistem audio în general şi boxă în particular implică o sursă de semnal, indiferent dacă respectiva sursă este conectată cu fir sau wireless, prin Bluetooth, AirPlay, NFC, unde radio sau WiFi. Se pare însă că mai există o metodă propusă de cei de la Freedom Audio.

Ilustrată în imaginea de mai sus este Drifter, o boxă care nu are nevoie de o sursă de conţinut pentru a vă reda muzica preferată deoarece poate reda propria muzică stocată pe memoria internă. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că nu aveţi nevoie de un smartphone sau o tabletă în apropiere, Drifter rulează şi Android pentru a oferi utilizatorului un nivel sporit de flexibilitate. Ca urmare, în funcţie de preferinţe, puteţi apela la servicii de streaming, gen Spotify, Beats sau Apple Music, dar există în permanenţă şi posibilitatea profitării de cei 16GB de spaţiu pe care vă puteţi copia propriile MP3-uri. Ca fapt divers, streaming-ul se realizează prin WiFi, acesta fiind un alt plus care nu trebuie neglijat.

Pentru că nu putea lipsi complet ideea clasică de streaming pe care o întâlnim la majoritatea boxelor portabile moderne, puteţi trimite către Drifter şi muzică de pe telefon prin Bluetooth. La capitolul preţ-performanţă, preţul de 200 de dolari nu este deloc ieftin, dar dacă boxa se va reda un sunet clar şi puternic, s-ar putea justifica acea valoare. Important este însă să vă grăbiţi, pentru că acest preţ este menţinut doar pe perioada precomenzilor, după care va sări la 299 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele