De ce veștile legate de supraîncălzirea HTC One M9 nu evidențiază situația reală

De ce veștile legate de supraîncălzirea HTC One M9 nu evidențiază situația reală
14:13 17.03.2015

Deși cel mai nou benchmark apărut pe internet arată că HTC One M9 se supraîncălzește , sunt câteva lucruri importante ce trebuie luate în considerare mai întâi.

Una dintre cele mai populare știri apărut în ultimul timp este ce a benchmark-ului care scoate în evidență supraîncălzirea HTC One M9. Având în vedere perioada scurtă rămasă până la lansarea oficială, mulți dintre cei care ar fi interesați de achiziționarea unui astfel de model au fost îngrijorați. De vină se credea că ar fi noul procesor Qualcomm Snapdragon 810, cel ce s-a confruntat și în trecut cu astfel de probleme. De fapt, acesta se pare că ar fi fost motivul pentru care Samsung a ales Exynos 7420 în defavoarea lui pentru noile Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, deși cei de la LG nu au acuzat nicio astfel de problemă când au lansat G Flex 2.

Înainte de trage concluzii pripite, sunt unele lucruri care trebuie luate în considerare. Așa cum s-a menționat într-un articol precedent, software-ul nu este încă final. ,,PSA: Încă o dată, toţi împreună acum: software-ul de pe HTC One M9 nu este final încă, indiferent câte benchmark-uri folosind software beta rulaţi.” Încercând un pic să calmeze spiritele pe Twitter după publicarea online a testului, Jeff Gordon de la HTC a atras atenţia asupra faptului că sistemul de operare preinstalat pe astfel de unităţi de test nu este cel final care va fi livrat către utilizatori.

HTC One m9 supraîncălzire 2

După cum scriu cei de la Android Authority, HTC chiar a amânat puțin lansarea oficială în Taiwan pentru a face mici modificări în ultimul moment. Mai mult decât atât, temperatura de 55,4°C a fost atinsă doar când a fost rulată aplicația pentru benchmark și nu în timpul unor jocuri precum Assassin’s Creed: Pirates sau Asphalt 8.

Mai importantă însă este potențiala gravitate a unei astfel de situații. 55,4°C este o temperatură destul de ridicată pentru piele, iar un dispozitiv care se supraîncălzește atât de mult ar fi incomod de ținut în mână. Deși datele benchmark-ului sunt adevărate, cei de la Android Authority scriu că aceasta este o problemă atât de importantă nu ar avea cum să fie ignorată de o companie precum HTC. Puteți citi mai multe despre cel mai nou test la care a fost supus HTC One M9 pe Playtech aici.

loading...