05 mart. 2015 | 12:48

LG G Flex 2, un smartphone care merită luat în serios [HANDS ON]

FEATURE
LG G Flex 2, un smartphone care merită luat în serios [HANDS ON]

Sud-coreenii de la LG au lansat, anul trecut, un smartphone curbat cu numele LG G Flex. Cu toate că a fost unul dintre cele mai inedite telefoane din 2014, modelul avea câteva probleme serioase. LG G Flex 2 le-a rezolvat pe toate și este unul dintre cele mai reușite terminale lansate până acum.

La MWC 2015, cei de la LG au prezent LG Watch Urbane, un smartwatch de lux, dar au arătat și LG G Flex 2, terminal lansat la CES. Anul trecut am folosit, timp de câteva luni, prima versiune a smartphone-ului, dar am fost destul de dezamăgit: ecran cu probleme, aspect ieftin, cameră foto mediocră.

Spre deosebire de Samsung, care a renunțat la telefonul Samsung Galaxy Round după prima versiune, LG a decis să mai dea o șansă curburii cu LG Flex 2 și bine a făcut. M-am jucat cu el la MWC 2015 și mi-a plăcut.

Design LG G Flex 2

LG G3 a fost unul dintre cele mai frumoase telefoane de anul trecut și sud-coreenii au folosit câteva dintre elementele sale de design și pe LG G Flex 2. În primul rând, vorbim despre butoanele de pe spate, care acum sunt mult ma ușor de nimerit și de apăsat decât în cazul primului model. Mai avem și ecranul de 5,5 inch (micșorat de la 6 inch pe G Flex). încadrat de o carcasă cu linii mai drepte decât în cazul primului model.

Telefonul stă bine în palmă, aproape la fel de bine ca Samsung Galaxy S6, și oferă o senzație premium. Carcasa de pe spate este realizată dintr-un plastic lucios capabil să se vindece singur și atrage imediat privirile. Marginile care înconjoară display-ul sunt subțiri și asta reduce din dimensiunile smartphone-ului, fiind mai compact decât unele telefoane cu ecran de 5 inch.

Per total, nu aș schimba nimic la designul LG G Flex 2. A evoluat frumos de la prima versiune, iar cei care vor un smartphone care să sară în evidență, trebuie să-l ia în considerare.

Performanță LG G Flex 2

LG G Flex 2 a fost primul smartphone cu Snapdragon 810, procesorul care va alimenta majoritatea vârfurilor de gamă din prima jumătate a acestui an. Asta înseamnă o performanță crescută, mai ales dacă luăm în calcul memoria RAM de 3GB pentru modelul cu spațiu de stocare de 32GB.

Telefonul zboară prin meniuri și aplicațiile nu îi pun probleme. Este cu siguranță un telefon care se va descurca cu următoarea generație de jocuri de smartphone și care oferă o experiență de utilizare foarte plăcută în situațiile de zi cu zi: browsing, social media, aplicații.

Restul specificațiilor includ o cameră foto de 13MP cu focalizare laser și stabilizare optică, spațiu de stocare extensibil prin card microSD și baterie de 3.000 mAh, care ar putea, teoretic, să ofere o autonomie peste medie.

Display LG G Flex 2

Una dintre cele mai mari probleme cu LG G Flex era display-ul. Folosea un panou P-OLED de 6 inch, cu rezoluție HD. În primul rând, rezoluția era mult prea mică pentru un display de aceste dimensiuni, dar ”buba” mai mare era tehnologia display-ului în sine, experimentală în acel punct. Utilizatorii s-au plâns de efect de ”ghosting” (imaginea aplicațiilor închise recent rămânea vizibilă timp de câteva secunde).

Acest lucru s-a rezolvat la G Flex 2, smartphone care se poate lăuda cu un display foarte luminos, saturat, cu rezoluție HD și lipsit de problemele ”strămoșului” său. Cu toate că funcționalitatea ecranului curbat este aproape inexistentă, fiind mai mult o chestiune de design decât de utilitate, măcar arată bine cu adevărat.

Concluzie LG G Flex 2

Cu toate că nu se ridică tocmai la nivelul Samsung Galaxy S6 Edge când vine vorba de design, LG G Flex 2 este un smartphone serios, nu un experiment. Poate fi un telefon de încredere în viața de zi cu zi și dotările foarte bune fac din el un smartphone excelent pentru cei care vor ceva diferit.