17 mart. 2015 | 06:22

Fără prea mari eforturi, HTC One M9 se încălzeşte până la 55,4 grade Celsius

ACTUALITATE
Fără prea mari eforturi, HTC One M9 se încălzeşte până la 55,4 grade Celsius

Un test obiectiv realizat zilele trecute de publicaţia nemţească Tweakers a scos la iveală temperatura foarte ridicată de funcţionare a noului

În ultimele luni au circulat pe internet tot mai multe zvonuri referitoare la temperatura ridicată la care operează cel mai nou procesor de la Qualcomm, Snapdragon 810. Aparent, deşi acesta vine la pachet cu o performanţă remarcabilă, are probleme majore cu răcirea. Printr-un comunicat recent al celor de la LG, coreenii au negat aceste zvonuri în beneficiul celor de la Qualcomm. Din păcate, a apărut un nou set de dovezi care confirmă această situaţie neplăcută.

În urma unor benchmark-uri ale celor de la Tweakers a rezultat imaginea de mai sus realizată cu o cameră infraroşu. Aceasta scoate la iveală că HTC One M9 este un gadget foarte fierbinte atunci când este folosit pentru perioade îndelungate de timp. În lumea reală, o temperatură de peste 55 de grade Celsius este cu mult peste cea pe care aţi putea-o tolera când staţi cu telefonul la ureche. În condiţiile în care al doilea cel mai cald telefon era LG G3 cu 13 grade mai puţin, discrepanţa este evidentă.

,,PSA: Încă o dată, toţi împreună acum: software-ul de pe HTC One M9 nu este final încă, indiferent câte benchmark-uri folosind software beta rulaţi.” Încercând un pic să calmeze spiritele pe Twitter după publicarea online a testului, Jeff Gordon de la HTC a atras atenţia asupra faptului că sistemul de operare preinstalat pe astfel de unităţi de test nu este cel final care va fi livrat către utilizatori.

Acest anunţ vine la mai puţin de 24 de ore după o care a fost anulată în Taiwan. Motivul aparent pentru respectiva anulare a fost legat tot de nişte probleme software.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele