De ce nu are Samsung Galaxy S6 nevoie de card microSD

De ce nu are Samsung Galaxy S6 nevoie de card microSD

Una dintre veștile surprinzătoare cu privire la Samsung Galaxy S6 a fost că nu va avea card microSD. Explicația pentru această alegere se regăsește în viteza de scriere mult mai mare pe care o are noul tip de memorie din Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 și versiunea S6 edge nu au slot pentru card microSD, o decizie surprinzătoare din partea producătorului, dat fiind că toate modelele de până acum au oferit așa ceva. Totuși, Samsung folosește în Galaxy S6 un tip nou de memorie pentru spațiul intern de stocare, iar vitezele sunt mult mai mari decât ar putea oferi un card microSD.

Memoria flash UFS 2.0, din Galaxy S6 și S6 edge, oferă viteze comparabile cu cele ale unui SSD montat într-un laptop sau computer și este cu mult peste cea eMMC 5.0 folosită în alte dispozitive mobile. Spre comparație, memoria din Galaxy S6 e de 2,7 ori mai rapidă decât cea din Galaxy S5. Într-un test derulat de GSMArena, pe care îl poți vedea în imaginile de mai jos, se vede cum diferența în viteza de scriere și citire între Galaxy Note, LG G3 și alte telefoane de anul trecut, și Galaxy S6 este imensă.

Samsung Galaxy S6 a schimbat tot ceea ce compania a făcut până acum, de la design și material la cum arată și rulează sistemul de operare. Și pentru că una dintre ideile de bază a fost viteza și puterea mare de calcul, montarea unui slot de card microSD și folosirea unei astfel de memorii ar fi dăunat experienței de utilizare.

Samsung Galaxy S6 viteze de citire si scriere in memoria flash 2

Samsung Galaxy S6 viteze de citire si scriere in memoria flash