Dacă aceste cifre sunt reale, Apple are așteptări imense pentru iPhone 6s

Dacă aceste cifre sunt reale, Apple are așteptări imense pentru iPhone 6s

iPhone 6s va fi lansat abia în toamnă, dar până atunci Apple pregătește zeci de milioane de unități într-o strategie ciudată pentru un telefon care nu aduce schimbări radicale.

Din zvonurile de până acum este clar că vorbim de un iPhone 6s și nu de un iPhone 7, adică celebrul tipar pe care Apple îl are încă din 2007. Va fi un telefon mai bun, dar cu același design, aceleași dimensiuni ale ecranului și cu o cameră foto mai bună. Totuși, optimismul Apple este mare.

În timp ce HTC și Samsung înregistrează pierderi destul de mari, estimările devenind ceva mai realiste după un optimism molipsitor în martie. Mai mult, în afară de Force Touch, un procesor mai bun și mai multă memorie RAM, iPhone 6s nu va fi un telefon impresionant. Se zvonește că va fi utilizat un aliaj mai puternic pentru carcasă, dar asta nu îl face mai bun, ci doar mai rezistent. Apple speră însă la vânzări imense.

Potrivit PhoneArena, care citează Wall Street Journal, Apple a cerut furnizorului său între 85 și 90 de milioane de unități din iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Desigur că cele mai numeroase comenzi sunt pentru modelul cu ecran mai mic, dar este un volum cu 10 până la 15% mai mare față de anul trecut, când Apple a lansat două modele și primul cu ecran de peste 5 inci.

Până acum despre iPhone 6s se știe că vine cu iOS 9 și se mai știe că vor exista în continuare două modele. Memoria RAM posibil să fie de 2GB LPDDR4 (ca pe OnePlus 2 și de două ori mai rapidă decât DDR3), procesorul posibil să fie quad-core, camera foto se zvonește că va avea 12 megapixeli și va filma 4K, iar modelul 4G/LTE va oferi viteze mai mari pentru Internetul mobil. Acel Force Touch a debutat deja pe Macbook și Apple Watch, dar ecranul unui iPhone este mai mare și se poate ca această dotare să ducă la probleme în timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: