Samsung nu pare să-şi mai revină. Profiturile sunt în continuă scădere

Samsung nu pare să-şi mai revină. Profiturile sunt în continuă scădere

După ce a făcut valuri printre cunoscători cu noile Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, se pare că se duce în continuare în jos la capitolul profit.

Samsung este un gigant care activează în numeroase domenii de activitate, de la producţia de cipuri de memorie şi display-uri, până la smartphone-uri şi Smart TV-uri. Din păcate nu toate sunt la fel de profitabile, particularitate evidenţiată în rezultatele financiare pe care compania le publică la fiecare trei luni.

Afacerea cu telefoane a gigantului sud coreean ar fi trebuit să fie cea mai profitabilă, din păcate, profitul pe cel de-al doilea trimestru din 2015 ne oferă o viziune mai sumbră asupra situaţiei economice a celor de la Samsung. Compania asiatică a estimat că va obţine un profit operaţional de 6,9 trilioane de won coreeni pentru cele trei luni încheiate pe 30 iunie 2015. În altă ordine de idei, această valoare numerică este mai puţin relevantă, important este că încasările au scăzut cu 8,4 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profit net a înregistra o scădere de 4%.

Analişti au vehiculat acest trend încă de acum câteva luni, când devenise evident că Samsung nu a făcut o treabă foarte bună în a aproxima cererea pentru Galaxy S6 şi . Ei au sperat ca pentru fiecare Galaxy S6 Edge să iasă din depozitele companiei patru terminale Galaxy S6. În realitate, vânzările au fost foarte apropiate, iar sud coreenii nu au fost pregătiţi pentru o cerere atât de mare de Galaxy S6 Edge, pierzând într-o oarecare măsură clienţi.

Per ansamblu, situaţia economică a celor de la Samsung nu arată rău deloc, dar trendul descendent al vânzărilor este unul îngrijorător, mai ales că a început în urmă cu mai bine de un an şi nu pare să înceteze prea curând.

Citește și: