Noul sistem de operare pentru Apple Watch îl face mai puțin dependent de iPhone

Noul sistem de operare pentru Apple Watch îl face mai puțin dependent de iPhone

Apple Watch se dorește un ceas inteligent, așa cum crede Apple că ar trebui să fie, dar până acum a fost destul de dependent de iPhone, dar acest lucru se va schimba cu viitorul sistem de operare.

Odată cu iOS 9 și noul Mac OS X, Apple pregătește și un watchOS 2.0, care să ajungă pe Apple Watch anul acesta. Compania a oferit un preview al noutăților la WWDC și trecerea oficială la noua versiune este așteptată în toamnă. Până atunci, noul sistem de operare va fi într-o versiune developer beta.

Dacă până acum aplicațiile erau intermediate de iPhone, la care ceasul se conectează pentru acces la Internet și GPS, cea mai importantă schimbare în noul watchOS va fi independența față de telefon prin aplicații care să ruleze direct de pe gadget. Mai mult, Apple Watch va fi capabil să se conecteze singur la rețele WiFi pentru a nu mai depinde de Internetul intermediat de telefon.

Prin HomeKit și Apple Watch îți vei putea controla casa direct de pe ceas, atât timp cât este una „inteligentă”. Apoi, dezvoltatorii vor putea folosi microfonul de pe ceas pentru ca tu să poți dicta răspunsuri în aplicații de mesagerie precum WeChat sau WhatsApp. Vei putea să vizionezi și videoclipuri de pe Vine direct pe ceas, prin aplicația dedicată, sau să transmiți muzică, prin Bluetooth, către o boxă.

Au fost îmbunătățite și funcționalitățile HealthKit și accelerometrul din ceas te va ajuta să îți îmbunătățești jocul, dacă practici ceva care presupune să-ți monitorizezi modul în care miști mâna (ex.: baseball), notează GSMArena.

Apple Watch OS 2 FOTO The Verge

Odată cu watchOS 2.0 mai sunt introduse noi interfețe pentru afișajul orei și a datei (watchface) și vei putea pune un wallpaper propriu. Vei putea, de asemenea, controla ce date sunt afișate pe ceas dintr-o anumită aplicație și cât este la încărcat poți transforma ceasul într-un ceas deșteptător. Apoi, o să poți răspunde la mailuri direct de pe ceas, o funcționalitate pe care nu o avea până acum.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: