Cum se folosește Disney de Star Wars pentru a preda JavaScript

Cum se folosește Disney de Star Wars pentru a preda JavaScript

De curând, cei de la Disney au început să se folosească de Star Wars pentru a preda un limbaj de programare.

De când au preluat franciza Star Wars, cei de la Disney nu au ignorat niciun aspect asociat cu aceasta. Astfel, compania se pare că a investit o cantitatea importantă de resurse în ramura caritabilă, denumită Star Wars: Force for Change. După cum scrie publicația Geek, Disney se folosește acum de patru personaje din următorul film Star Wars (Rey, R2-D2, Leia și BB-8) pentru a-i învăța pe cei mici limbajul de programare JavaScript.

Star Wars Force For Change

Disney a încheiat un parteneriat cu site-ul Code.org, creând Star Wars: Building a Galaxy with Code, o inițiativă disponibilă doar pe site-ul menționat mai devreme, care va fi inclusă într-o aplicație. La început, îl veți putea controla pe BB-8 în deșertul de pe Jakku. Pe parcurs, tutorialul devine mai complicat, iar la final, utilizatorii vor putea chiar să programeze un joc simplu cu C-3PO și R2-D2 pe care îl pot distribui celor apropiați.

În cazul de față, avem de-a face cu JavaScript, fiind folosit și un sistem de drag-and-drop. Mai mult decât atât, Disney a donat 100.000 de dolari către site-ul Code.org, iar în viitorul apropiat, tutorialul va fi disponibil în nu mai puțin de 40 de limbi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: