Cum arătau cele mai populare website-uri cu mai mulți ani în urmă

Cum arătau cele mai populare website-uri cu mai mulți ani în urmă

Cele mai populare website-uri din ziua de astăzi, deși au păstrat elemente de bază, arătau diferit în urmă cu câțiva ani.

Site-urile pe care le accesați aproape zilnic în prezent nu aveau același design cu câțiva ani în urmă. Pentru a face față traficului imens și numărului din ce în ce mai mare de utilizatori, acestea au avut nevoie de numeroase îmbunătățiri. Printre capitolele vizate de aceste îmbunătățiri se numără și design-ul general. Astfel, diferențele dintre felul în care arată astăzi site-uri precum Facebook, sau Yahoo, și felul în care arătau cu 19 ani în urmă sunt imense.

Pentru a evidenția acest lucru, Robert Morris, un designer pentru site-ul Ninja Essays a realizat un material care include câteva dintre cele mai accesate site-uri din prezent.

Facebook

Facebook a fost fondat în anul 2004, cu aproximativ 11 ani în urmă. De fapt, site-ul a fost lansat sub numele ”Thefacebook” ca un proiect în interiorul campusului universității Harvard.

site-uri populare trecut facebook

Flickr

La fel ca și Facebook, Flickr a fost lansat în anul 2004, iar schimbările pe care design-ul le-a suferit pe parcursul timpului sunt evidente în aceste poze.

site-uri populare trecut flickr

YouTube

În 2005, YouTube nu era încă gigantul deținut de Google astăzi, iar interfața acestuia diferea foarte mult față de cea pe care o știm cu toții acum.

site-uri populare trecut youtube

Yahoo

Yahoo nu a avut întotdeauna propriul motor de căutare. La început, se baza pe Google, iar în rest, site-ul includea doar o listă de URL-uri. Ulterior aceștia s-au extins și și-au dezvoltat propria tehnologia. După cum scriu cei de la Business Insider, în anul 2013 Yahoo a depășit Google ca trafic în Statele Unite pentru prima oară. Ulterior, însă, gigantul din Mountain View a revenit pe primul loc.

site-uri populare trecut yahoo

Twitter

Twitter a fost lansat cu doi ani mai târziu decât Facebook, însă unul dintre fondatori încă mai este implicat în activitatea companiei.

site-uri populare trecut twitter

eBAY

După cum scriu și cei de la Business Insider, eBAY a fost pornit de către Pierre Omidyar ca un hobby, iar acum site-ul valorează peste 40 de miliarde de dolari.

site-uri populare trecut ebay

Apple

Site-ul din 1996 al celor de la Apple cu siguranță nu este unul demn de cea mai valoroasă companie din lume, însă americanii au progresat mult în ultimii 19 ani.

site-uri populare trecut apple

LinkedIn

LinkedIn a fost format în urmă cu 12 ani, iar acum beneficiază de peste 20 de milioane de membri.

site-uri populare trecut linkedin

Google

Puțini oameni probabil își aduc aminte de fundalul gri pe care Google îl avea la început. Din fericire, acesta a fost abandonat, logo-ul a fost puțin modificat și astfel a luat naștere Google în variantă modernă.

site-uri populare trecut google

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: