Cum te poți folosi de tastatură pentru a naviga mai ușor pe YouTube

Cum te poți folosi de tastatură pentru a naviga mai ușor pe YouTube

YouTube este unul dintre cele mai accesate site-uri de pe internet, iar navigarea pe el poate fi mult mai ușoară dacă știți să folosiți anumite scurtături.

Majoritatea utilizatorilor obișnuiesc să navigheze pe YouTube folosind exclusiv mouse-ul, însă experiență poate fi cu mult îmbunătățită prin cunoașterea câtorva scurtături. Site-ul deținut de Google se folosește la fel de mult de acestea ca orice alt program pe care îl aveți instalat. Mai mult decât atât, în momente în care este important să economisiți timp, acestea vă pot ajuta enorm. Astfel, am inclus în acest articol câteva dintre cele mai importante capitole la care scurtăturile vă pot ajuta să folosiți YouTube mai bine.

Pornire și Pauză

Acestea sunt cele mai de bază funcții ale player-ului de pe YouTube, iar scurtătura în acest caz este cunoscut de o mare parte a utilizatorilor. Dacă apăsați tasta de ”spațiu” sau tasta ”k” veți opri și veți putea reporni un material video. De asemenea, dacă țineți apăsat degetul pe oricare dintre acestea veți putea rula videoclipul mai încet.

Revenirea la începutul videoclipului

Nu sunteți nevoiți să vă duceți de fiecare dată cu cursorul mouse-ului la începutul materialului video. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să apăsați tasta ”Home” sau tasta ”0”(zero), iar pentru cea din urmă este nevoie să fie pornit ”Num Lock”.

Sfârșirea unui videoclip

În condițiile în care vreți să încheiați un videoclip, nu trebuie decât să apăsați tasta ”End”. Această scurtătură este mai utilă în cazul în care rulați o listă mai mare și vreți să săriți la piesa următoare.

4k youtube

 

Avansarea în timpul redării

Avansarea în timpul redării unui video se face de obicei prin tastele cu săgețile către dreapta și stânga. La fiecare apăsare, veți sări peste 5 secunde. Tasta către dreapta vă duce înainte, cea către stânga, înapoi. Dacă vreți să săriți peste 10 secunde, trebuie să repetați procesul de mai devreme ținând tasta ”Ctrl” apăsată în timp ce utilizați săgețile.

Fullscreen

Pentru a intra în modul fullscreen trebuie să apăsați tasta ”F”, iar pentru a ieși din el, tasta ”Esc”.

Volumul

Pentru a mări volumul trebuie să apăsați tasta cu săgeata în sus, iar pentru a micșora volumul trebuie apăsată cea cu săgeata în jos. După cum scriu cei de la Computer Hope, apăsarea continuă a tastei va opri volumul complet. Acest lucru poate fi realizat mai rapid cu ajutorul tastei ”M”, iar o a doua apăsare îl va reporni.

YouTube TV

YouTube TV poate fi accesat cu ajutorul acestui link. Acesta ar fi o soluție în care vreți să eliminați complet mouse-ul sau touchpad-ul. În cadrul lui, puteți foarte ușor naviga, rula materiale video și căuta orice fel de conținut care vă interesează. Pentru o listă completă a scurtăturilor puteți accesa această pagină.

youtube cover scurtaturi

Citește și: