Angajații Facebook îți pot accesa profilul și nu au nevoie de parolă pentru a face asta

Angajații Facebook îți pot accesa profilul și nu au nevoie de parolă pentru a face asta

Orice profil de pe Facebook poate fi accesat de un angajat al companiei, fără ca el să aibă nevoie de parolă pentru a face acest lucru.

Directorul unei case de discuri a avut o interacțiune ciudată cu unii angajați ai Facebook de curând. Paavo Siljamäki era la birourile celor de la Facebook unde i se prezentau metode prin care poate folosi mai bine rețeaua socială. La un moment dat, Paavo este întrebat dacă poate fi vizualizat profilul lui. Fiind de acord cu acest lucru, directorul casei de discuri a fost surprins când a văzut angajatul Facebook accesându-i profilul fără a avea nevoie de nicio parolă.

Mai mult decât atât, nicio informație legată de acest lucru nu i-a fost furnizată de rețeaua socială. Dacă nu ar fi asistat la această întâmplare, Paavo nu ar fi știut niciodată că un inginer Facebook i-a accesat profilul. Evident, acest lucru l-a făcut să se întrebe câți dintre angajați au această posibilitate, care sunt regulile și când pot ei vizualiza profilul.

După cum scriu cei de la VentureBeat, privilegiile acestea pe care le au unii angajați fac parte din serviciul de asistență a clienților, iar activitatea este monitorizată constant. Foarte important este că orice accesare de acest fel necesită acordul utilizatorului. Cei de la Facebook au declarat că un abuz de putere într-o astfel de situație este cea mai ușoară metodă ca un angajat să fie concediat. Astfel, este foarte puțin probabil ca situații mai puțin plăcute să se ivească din această cauză.

Citește și: