Cum a eșuat educația prin iPad în America

Cum a eșuat educația prin iPad în America

Apple ar putea fi dată în judecată din cauza unui program, care avea ca scop furnizarea de iPad-uri către toți studenții dintr-un district din California.

Nici țărilor mult mai dezvoltate nu le este foarte ușor să implementeze noi programe în școli. Cel mai bun exemplu este unul recent, al celui de-al doilea district școlar ca mărime din Statele Unite. Los Angeles Unified School District are nu mai puțin de 640.000 de studenți, iar una dintre inițiativele extrem de interesante ale acestora viza acordarea unui iPad fiecăruia dintre aceștia. Chiar și pentru America, un asemenea program ar părea prea mare și greu de implementat la început. Asta însă nu l-a descurajat pe John Deasy, șeful districtului respectiv. Programul a continuat și probabil nu mulți au fost surprinși când probleme au început să apară.

Conform Ars Technica, pentru a limita instalarea diverselor aplicații și navigarea pe internet, s-au folosit profiluri ActiveSync. Ce se întâmplă când furnizezi tablete către mii de studenți și le impui limite? Vor încerca să înșele sistemul. În cazul de față, studenții au făcut pur și simplu un jailbreak și au șters profilul ActiveSync. Mai mult decât atât, în faza incipientă a programului, din cele 2.100 de iPad-uri, peste 700 au dispărut.

cele mai bune tablete in 2015 apple ipad mini 3

Ca și cum problemele acestea nu ar fi fost suficiente, FBI-ul a intrat pe fir. La un moment dat s-a sugerat că persoane din conducerea districtului i-ar fi ajutat pe cei de la Pearson să câștige contractul conform căruia ei ar urma să furnizeze materialele de studiu. Acestea ar costa încă 200 de dolari, pe lângă cei 768 achitați de district pentru fiecare tabletă în parte. De asemenea, programa celor de la Pearson nu a fost adoptată, din câte se pare, decât de două școli, existând multe probleme cu conținutul.

Districtul a anunțat că dorește returnarea mai multor milioane de dolari din cauza funcționării proaste a programului, menționând că nici Pearson și nici Apple nu și-au respectat promisiunile. Compania din Cupertino chiar a scos pe piață un nou model de iPad la foarte scurt timp după începerea programului. Rămâne însă de văzut dacă se va ajunge la un proces.

Citește și: