iPad devine o telecomandă imensă pentru DSLR cu acest accesoriu Manfrotto

iPad devine o telecomandă imensă pentru DSLR cu acest accesoriu Manfrotto

Cei de la Manfrotto îşi lărgesc portofoliul de soluţii pentru amatorii de fotografie, adăugând un accesoriu pentru iPad acum.

Dacă aţi activat în domeniul fotografiei, de-a lungul anilor este foarte probabil să fi auzit de cei de la prin prisma unor trepiede şi rucsacuri pentru camere şi accesorii foto. Din această vară însă veţi avea mult mai multe motive de a cocheta cu soluţiile respectivei companii datorită unor lansări importante.

În imaginea de mai sus este imortalizat un gadget intitulat Digital Director. Acesta din urmă este un adaptor completat de o aplicaţie software care vă permite să vă conectaţi iPad-ul cu fir la orice DSLR sau Canon şi să-l folosiţi ca pe o telecomandă. Practic, pe lângă un viewfinder imens, câştigaţi posibilitatea de a ajusta diafragma, focusul, timpul de expunere, ISO-ul şi orice alt parametru de captură.

Ideea nu este nici pe departe nouă, dar în trecut, astfel de soluţii nu erau posibile decât prin intermediul unui computer ce rula o aplicaţie similară de la Nikon sau Canon. Preţul pentru acest accesoriu nu este deloc ieftin. Din luna iunie îl veţi putea achiziţiona contra sumei de 500 de dolari, dacă sunteţi expert foto şi, într-un mod autentic, vă va uşura fluxul de lucru.

Alternativa la această soluţie poartă numele de CamRanger şi are un repertoriu similar de funcţii, diferenţa majoră din acela şi acest model fiind dată de conectivitatea wireless.

 

Citește și: