05 apr. 2015 | 18:18

Americanii au creat mașina care s-a condus singură peste 5000 de kilometri

ACTUALITATE
Americanii au creat mașina care s-a condus singură peste 5000 de kilometri

Delphi, o companie americană a construit o mașină autonomă care a reușit să parcurgă singură drumul dintre coasta de vest și coasta de est a țării.

Americanii de la Delphi au lansat la drum în urmă cu câteva săptămâni o mașină autonomă pentru a testa distanța pe care aceasta este capabilă să o parcurgă singură. Este vorba despre un Audi SQ5 modificat care poartă porecla ”Roadrunner” și al cărui rol a fost de a traversa America de la vest la est. Mai exact, Roadrunner a călătorit între San Francisco și cel mai mare oraș al Americii: New York.

După cum scriu cei de la DigitalTrends, distanța de peste 5400 de kilometri parcursă de Roadrunner este cea mai mare înregistrată vreodată cu o mașină capabilă de a se conduce singură. Mai mult sau mai puțin surprinzător, radarele și camerele cu care cei de la Delphi au dotat mașina au asigurat o călătorie fără peripeții, mașina recunoscând foarte ușor semnele de circulație și marcajele de pe șosele, deși în cazul celor din urmă a fost o problemă la un anumit punct.

Pe parcursul întregii călătorii, persoana prezentă în mașină nu a trebuit să intervină decât de două ori. Delphi furnizează la acest moment echipament unui număr de producători din industria automobilelor. Mai multe poze realizate în timpul testului recent sunt disponibile pe site-ul oficial.