10 nov. 2015 | 12:10

Cu o zi înainte de lansarea oficială, Snapdragon 820 pare a se descurca excelent

ACTUALITATE
Cu o zi înainte de lansarea oficială, Snapdragon 820 pare a se descurca excelent

Cu o zi înainte de lansarea oficială, cei de la Qualcomm declară că Snapdragon 820 nu are parte de probleme.

A mai rămas o zi până la lansarea noului procesor Snapdragon 820, iar lucrurile arată foarte bine pentru cei de la Qualcomm. După cum am spus în urmă cu ceva vreme, Snapdragon 820 este un procesor extrem de important pentru cei de la Qualcomm. În cazul în care se dovedește un succes, acesta ar putea ajuta compania să depășească actuala situație oarecum dificilă pe care o traversează.

[related]

Dacă se dovedește, însă, un eșec, problemele de ordin financiar i-ar putea scoate pe cei de la Qualcomm din rândul celor mai importanți producători. Pentru a demonstra încrederea pe care o are compania în noul său procesor, șeful departamentului de marketing a publicat pe Twitter un mesaj în care ne informează că Snapdragon 820 îndeplinește toate cerințele producătorilor din punct de vedere al temperaturii.

Snapdragon 820 se va folosi de tehnologia de fabricare pe 14 nanometri, pe a folosit-o și Samsung atunci când a lansat procesorul Exynos 7420. Spre deosebire de modelul creat de coreeni, Snapdragon 820 nu va avea decât patru nuclee. De asemenea, va beneficia de un procesor grafic Adreno 530. În ceea ce privește puterea de procesare, Snapdragon 820 va reprezenta un pas important înainte, fiind cu 50% mai rapid decât Exynos 7420. Ce-i drept, avem de-a face cu două componente din două generații diferite, însă o diferență de atât de mare este ieșită din comun.