Qualcomm neagă zvonurile conform cărora Snapdragon 820 se supraîncălzește

Qualcomm neagă zvonurile conform cărora Snapdragon 820 se supraîncălzește

Zilele trecute au apărut o serie de zvonuri conform cărora noul Snapdragon 820 ar avea probleme cu supraîncălzirea. Americanii neagă, însă, aceste informații.

Snapdragon 820 este un procesor extrem de important pentru cei de la Qualcomm. În cazul în care se dovedește un succes, acesta ar putea ajuta compania să depășească actuala situație oarecum dificilă pe care o traversează. Dacă se dovedește, însă, un eșec, problemele de ordin financiar i-ar putea scoate pe cei de la Qualcomm din rândul celor mai importanți producători. În aceste condiții, sunt de înțeles reacțiile companiei la orice zvonuri care menționează diverse probleme în legătură cu procesorul său.

Zilele trecute, unele site-uri au început să vorbească despre posibilele probleme cu supraîncălzirea care ar putea afecta procesorul. Conform Phonearena, acestea susțineau că Samsung ar putea implementa anumite soluții în telefoanele sale pentru a remedia situația. Dorind să spulbere orice urmă de îndoială, Qualcomm a publicat pe pagina sa oficială de Weibo un comunicat conform căruia procesorul său întrece așteptările atât la capitolul performanțe, cât și la capitolul temperatură.

De asemenea, producătorul de chip-uri a confirmat în mod oficial că Snapdragon 820 se va folosi de tehnologia de fabricare pe 14 nanometri, pe a folosit-o și Samsung atunci când a lansat procesorul Exynos 7420. Snapdragon 820 va reprezenta un pas important înainte în ceea ce privește puterea de procesare, fiind cu 50% mai rapid decât Exynos 7420. Ce-i drept, avem de-a face cu două componente din două generații diferite, însă o diferență de atât de mare este ieșită din comun.