Cum afli tot ce știe Google despre tine cu această opțiune simplă

Cum afli tot ce știe Google despre tine cu această opțiune simplă

Google a anunțat cu Android M o nouă suită de funcții de securitate pentru conturile Google. Pentru inceput, a fost lansată platforma My Account.

My Account este un hub nou pentru managementul setărilor de confidențialitate. Google colectează o mulțime de informații despre tine. Nu strică să arunci o privire, din când în când, peste ceea ce știe compania. Faci astfel curățenie și te asiguri că niciodată nu lași fluxul de informații personale să scape de sub control. Ține cont și că Android, cea mai mare platformă mobilă, este un agregator excelent ca să-ți facă o profilare cât mai amănunțită.

Utilizatorii pot, în primă fază, să verifice cât de sigur este contul lor, parcurgând o serie de întrebări și setări, și să își întărească securitatea, în caz de nevoie.

Secțiunea de ”Confidențialitate” este, totuși, ceva mai interesantă și un pic înfricoșătoare. La ”Account Overview”, utilizatorii pot vedea toate informațiile stocate de-a-lungul timpului.

De exemplu, posesorii de telefoane Android pot afla câte aplicații au instalat, pe câte smartphone-uri și-au introdus contul sau un istoric al tuturor comenzilor vocale.

Toate comenzile vocale date prin Google Now sau prin ceasurile cu Android Wear au fost înregistrate și sunt stocate în serverele Google.

google myaccount

Acest lucru ar putea să-i sperie pe utilizatorii care nu au citit până la capăt termenele și condițiile, adică aproape pe toți utilizatorii.

Pe lângă asta, există istoricul locurilor în care a fost utilizatorul, numărul de fotografii sincronizate cu aplicația Photos, numărul de locuri în care a fost introdus contul pentru browser-ul Chrome și numărul total de conversații din Gmail.

Pe lângă My Account, cei de la Google au lansat și un site care are menirea de a-i învăța pe utilizatori privind securitatea și confidențialitatea în online.

Citește și: