Android M Preview – care sunt schimbările faţă de Lollipop [VIDEO]

Nu ştim exact când vom pune mâna pe un dispozitiv cu , dar măcar înţelegem un pic mai bine ce vom avea în plus după upgrade.

În cadrul Google I/O de anul acesta, oficialii gigantului din Mountain View au anunţat intitulată momentan doar Android M. În principiu, indiferent de dispozitivul pe care îl aveţi, pentru că sistemul de actualizări la Android e incredibil de defectuos, e aproape imposibil să-l experimentaţi fără vă cumpăraţi un alt smartphone sau tabletă. Din acest motiv, e bine măcar să aflaţi ce aveţi de pierdut. Cine ştie, poate vedeţi într-o astfel de lansare un motiv suficient de solid pentru achiziţia unui nou aparat.

Deşi am detaliat deja câteva funcţii importante ce vor fi introduse de Google  în Android M, abia acum aflăm şi mai multe detalii din noul SO, datorită unui preview video. Postat online zilele trecute de Tim Schofield, clipul de mai jos merită vizionat. Astfel, vedem prima oară pe Android introdusă nativ o tastatură ce poate fi împărţită în două.

Ca o notă de subsol, aceasta e o funcţie pe care posesorii de iPad-uri au putut-o experimenta deja de câţiva ani. Luând în calcul ecranul mult mai mare al unei tablete Apple în comparaţie cu un iPhone, vă făcea mult mai uşoară experienţa de tastare. Ideal ar fi fost ca Google să introducă această funcţie şi pe phablet-uri supradimensionate, dar compania americană a preferat să o rezerve momentan doar pentru tablete.

Amatorii de multitasking, după lansarea Android M, vor avea un motiv în plus să se orienteze către o tabletă cu Android. Nu de alta, dar veţi putea rula mai multe aplicaţii side-by-side pentru a naviga de exemplu pe internet şi a scrie, în acelaşi timp, un articol. Câteva dispozitive create de Samsung au avut deja parte o formă de multitasking, dar este îmbucurător să vezi un concept foarte popular introdus nativ pe platformă.

Google a anunţat că va lansa două versiuni preview de Android M până la începerea propagării unei forme finale a noului SO. Astfel, dacă sunteţi încântaţi de ceea ce vedeţi mai jos, prima voastră sarcină este să vă înarmaţi cu răbdare.

Alexandru Puiu
10:30 01.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video