23 apr. 2015 | 17:24

Cum faci un site superb în câteva minute cu ajutorul Adobe Slate

ACTUALITATE
Cum faci un site superb în câteva minute cu ajutorul Adobe Slate

Cei de la Adobe sunt cunoscuți pentru programele complexe pe care le creează, destinate în special profesioniștilor. Totuși, compania a decis să se adreseze și începătorilor, care au nevoie de programe calitative și ușor de utilizat.

Primul pas spre acest public a fost făcut acum câteva luni, prin aplicația gratuită pentru iPad numită Adobe Voice. Acum, avem o nouă aplicație pentru programarea de site-uri. Se numește Adobe Slate și vine la pachet cu multe efecte accesibile chiar și celor care știu să folosească doar funcțiile Web de bază.

Adobe a observat preferința utilizatorilor pentru efectul parallax, care creează senzația de dinamism. Este ideal pentru site-urile care spun povești, care prezintă fotografii și proiecte cu impact vizual puternic. În timp ce derulezi, te bucuri de imagini impresionante, care te transpun într-o altă realitate. Adobe Slate este ideal pentru slideshow-uri, invitații, jurnale, broșuri, aplicații pentru colegiu și orice altceva ce îți dorești să transpui online vizual.

adobe slate

De obicei, programarea de site-uri care folosesc acest efect necesită cunoașterea HTML, JavaScript, CSS5.5. Adobe Slate te lasă să le creezi prin câteva atingeri, fără a avea nevoie de licență.

Cea mai interesantă opțiune este Find Photos. Spre deosebire de o căutare prin Google, Adobe Slate generează doar fotografii care au fost „binecuvântate” cu posibilitatea de a le folosi gratuit. Aplicația creează automat o secțiune în care acordă credit fotografilor, deci nu va mai trebui să ai teama că vei avea probleme în sensul acesta.

Slate este un start fantastic, dar are și puncte slabe. Principalul este valabilitatea exclusiv pe iPad. Totuși, produsul final va putea fi vizualizat pe orice platformă. De asemenea, este destul de limitat. Nu poți adăuga video-uri, ai doar 11 teme pe care nu le poți modifica exact cum vrei.