Google devine operator de rețea: Ce trebuie să știi despre Project Fi

Google devine operator de rețea: Ce trebuie să știi despre Project Fi

Google a inaugurat în urmă cu puțin timp Project Fi, inițiativa care marchează intrarea companiei pe piață operatorilor de rețea.

După luni întregi de speculații, Google a lansat în sfârșit rețeaua Fi, intrând astfel în rândul operatorilor de rețea virtuali. La fel ca și în cazul altor proiecte prezentate în trecut, gigantul din Mountain View va colabora cu alte companii din domeniu pentru a-și atinge obiectivele. În cazul de față, este vorba despre Sprint și T-Mobile, ceea ce ar însemna că Google va deveni un rival pentru AT&T și Verizon.

Conform declarațiilor oficiale, clienții ar urma să beneficieze de cel mai bun semnal, fie că este vorba de Sprint, T-Mobile, sau unul dintre cele peste un milion de hot-spot-uri publice acceptate de Google în cadrul programului.

google trafic date costuri project fi

Pentru moment, Project Fi este disponibil doar în Statele Unite și doar celor care dețin un Nexus 6 și o cartelă specială Fi. Marele avantaj al acestuia sunt prețurile mici. Din câte se pare, utilizatorii vor avea de plătit 20 de dolari pentru apeluri și mesaje nelimitate și vor avea parte de acoperire în aproape 120 de țări.

Pentru 10 dolari va putea fi achiziționat câte un GB de trafic. În cazul în care clienții nu au consumat traficul pentru care au plătit, Google le va returna banii. Astfel, în cazul în care cineva a plătit încă 10 dolari dar a consumat doar 500MB, Google va returna suma de 5 dolari.

Google încearcă astfel să ofere acces ieftin la internet cât mai multor persoane, fapt care i-ar putea mări profitul considerabil. În ciuda renumelui său, Google mai are multe de făcut până să poată fi privit drept un operator de încredere. După cum scrie Wall Street Journal, cei care se înscriu în program la acest stadiu sunt niște cobai într-un experiment al cărui rezultat este greu de prezis. Mai multe informații în legătură cu Project Fi sunt disponibile pe blogul oficial al Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: