23 apr. 2015 | 11:00

Adobe Lightroom 6 simplifică semnificativ fluxul de muncă al editorilor foto

ACTUALITATE
Adobe Lightroom 6 simplifică semnificativ fluxul de muncă al editorilor foto

Prin cel mai nou update, populara Adobe Lightroom vă uşurează munca pe foarte multe planuri, de la panorame la HDR-uri.

Adobe nu lansează o versiune nouă de Lightroom în fiecare an, cum se întâmplă cu şi alte aplicaţii importante ale gigantului software. Din acest motiv, lansarea Adobe Lightroom 6 este destul de importantă pentru editorii de fotografie.

Noul Lightroom vă este oferit în două variante, atât standalone cât şi sub numele de Lightroom CC abonaţilor la Adobe Creative Cloud. Încercând să nu-şi alieneze utilizatorii cu vechime, de această dată, Adobe nu a introdus schimbări de interfaţă, ci doar funcţii noi şi îmbunătăţiri de performanţă. Întreaga experienţă de utilizare este acum mai sprintenă, atât în momentele în care randaţii proiecte complexe, cât şi atunci când aplicaţi diverse filtre sau ajustaţi expunerea unei imagini. Acţiunea de importare a unui număr mare de imagini în aplicaţiei e de asemenea mai rapidă.

Dacă lucraţi mult cu panorame şi vă încântă să creaţi HDR-uri (High Dynamic Range – imagini cu plajă dinamică mare), Lightroom 6 eficientizează procesul într-un mod semnificativ. La final, în ambele cazuri, sunt create fişiere DNG fără compromis ce pot fi editate rapid fără pierderi de calitate. În cazul în care vreţi să aveţi aceleaşi fotografii pe mai multe dispozitive, întreaga voastră librărie foto din Lightroom este sincronizată automat prin intermediul unor foldere inteligente. Recunoaşterea facială face de asemenea parte din ecuaţie.

Separat, Adobe Lightroom 6 costă 150 de dolari, fără funcţia de sincronizare a librăriei pe mai multe sisteme. Aceasta din urmă este disponibilă doar abonaţilor la Creative Cloud.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele