Chinezii au lansat un telefon care poate fi deblocat cu privirea sau vocea

Prezentat în cadrul IFA 2015 pentru prima dată, ZTE Axon Elite poate fi deblocat în câteva moduri foarte interesante.

La IFA 2015 am apucat să vedem numeroase dispozitive interesante. Sony a lansat primul telefon cu un ecran 4K de pe piață, cei de la Samsung au introdus noul Gear S2, iar Asus a prezentat ZenWatch 2. Cei de la ZTE nu au fost una dintre cele mai urmărite companii la Berlin, însă cel mai nou telefon lansat de chinezi vine cu un feature extrem de interesant.

Acesta din urmă are legătură cu modalitate de deblocare. Astfel, pentru a avea acces la telefon, puteți să folosiți senzorul pentru recunoașterea amprentelor de pe spatele telefonului, să vă scanați retina și să folosiți comenzile vocale. Acestea din urmă, după cum scrie site-ul Mashable, nu au putut fi testate foarte mult la Berlin, însă vom afla în viitorul apropiat dacă pot garanta un nivel de securitate sporit telefonului.

Citește și: Ce telefon merită cumpărat în 2015: 10 modele vechi și noi

Din punct de vedere al specificațiilor, vom avea de-a face cu un dispozitiv mai slab dotat decât ZTE Axon Pro din punct de vedere al display-ului. Deși acesta din urma avea un ecran de 5,5 inci cu o rezoluție QHD, cel de pe Elite nu va suporta decât o rezoluție Full HD. Lista de specificații va mai include un procesor Qualcomm Snapdragon 810, 3GB RAM, o baterie de 3.000 mAh care suportă tehnologia QuickCharge și 32GB pentru stocarea datelor (cărora li se pot adăuga alți 128GB cu ajutorul slotului pentru carduri microSD).

Pe spate, ZTE Axon Elite vine dotat cu două camere foto, una de 13 megapixeli (capabilă să înregistreze materiale video la rezoluție 4K) și alta de 2 megapixeli, iar pe față va avea un senzor de 8 megapixeli. Pentru început, ZTE Axon Elite va fi disponibil doar în Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania prin intermediul eBay, urmând să își facă debutul și pe celelalte piețe până la finalul lunii septembrie. Prețul acestuia va fi de aproximativ 420 de euro.

Citește și:
Etichete: