03 sept. 2015 | 17:17

Primele păreri despre Asus ZenWatch 2: smartwatch-ul nu impresionează cu nimic

ACTUALITATE
Primele păreri despre Asus ZenWatch 2: smartwatch-ul nu impresionează cu nimic

ZenWatch 2, noul ceas inteligent al celor de la Asus s-a lansat în cadrul IFA 2015, așadar pe Internet au apărut deja primele impresii.

Cei de la Asus au lansat a doua generație de ceasuri inteligente în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la IFA 2015. Acesta este disponibil în două mărimi, trei culori și optsprezece modele pentru curea. La fel ca Apple Watch, ZenWatch 2 monitorizează activitatea fizică, colectează datele și creează rapoarte zilnice. Acesta copiază și abilitatea de a comunica cu alte ceasuri de acest tip, caracteristică întâlnită la Apple Watch. Cei de la Asus denumesc sistemul „ZenWatch Message” și oferă posibilitatea trimiterii de mesaje scurte și emoticoane.

Smartwatch-ul dispune de un eran AMOLED și un procesor Snapdragon 400. Acesta utilizează sistemul de operare Android Wear și va costa în jur de 150 de euro.

„Ceasul este foarte costumizabil, are un design plăcut și este foarte ieftin. În schimb, nu se apropie de smartwatch-urile de tip premium, varianta care se vrea a fi cea mini, este încă destul de mare, iar funcțiile pentru fitness includ doar pedometrul”

Hugh Langley, pentru Techradar

„După ce am petrecut puțin timp în preajma ceasuui de la Asus am ajuns la concluzia că este exact ce te-ai fi așteptat de la un smartwatch cu prețul sub 200 de doalri. Prețul reflectă calitatea. Se simte ieftin.”

Lance Ulanoff, pentru Mashable

„Din punctul meu de vedere, Asus ZenWatch 2 este un smartwatch promițător. Nu face toate nebuniile pe care le face Apple Watch, nici designul minimalist, dar are capacitatea de a oferi experiențe asemănătoare, la jumătate de preț”

Will Greenwald, pentru Pcmag

„Asus ZenWatch 2 nu face nimic special. Mai mult chiar, îi lipsesc câteva opțiuni standard, precum cea care monitorizeză ritmul cardiac ”

Dan Graziano, pentru Cnet

„Faptul că cei de la Asus au vrut să se diferențieze de competitorii Android care au lansat exclusiv ceasuri cu un cadran rotund, nu face ca ZenWatch 2 să fie mai puțin stilat.”

Sam Rutheford, pentru Tomsguide

„Forma sticlei folosită pentru ecran, care apropo, este foarte mic, face ca vizibilitatea să fie destul de îngreunată. Aceștia au vrut o sticlă curbată, la fel ca cea de la Apple Watch, dar nu prea le-a ieșit”

Rich Brome, pentru Phonescoop