CES 2015: Nvidia a anunțat cel mai performant procesor pentru dispozitive mobile

CES 2015: Nvidia a anunțat cel mai performant procesor pentru dispozitive mobile

În cadrul unui eveniment dedicat jurnaliștilor la CES 2015, cei de la Nvidia au anunțat cel mai nou procesor pentru dispozitive mobile, denumit Tegra X1.

nvidia tegra x1

CES 2015 nici nu a început propriu-zis, iar cei de la Nvidia deja fac anunțuri importante în cadrul evenimentelor de presă preliminare. Ultimul și cel mai important  este legat de noul procesor mobil al companiei cu sediul în Santa Clara, California.Numele acestuia este Tegra X1, iar din punct de vedere al performanțelor, acesta pare a fi cu mult peste Tegra K1.

Unitatea de procesare grafică montată pe Nvidia Tegra X1 se numește Maxwell și este dotată cu nu mai puțin de 256 de nuclee, având o putere de procesare cu aproximativ 50% mai bună decât Tegra K1. Chip-ul este unul octa-core, cu patru nuclee Cortex-A57 și patru nuclee Cortex-A53. Cei de la Nvidia sunt atât de entuziasmați în legătură cu noua lor creație, încât au declarat că acesta este ”primul procesor capabil să rivalizeze cu cele mai performante calculatoare și cu console de jocuri”.

Nvidia Tegra X1 are o putere de procesare care, pe viitor, îl va face ideal pentru mașinile care se pot conduce singure și aplicațiile dedicate acestora. Acesta va fi, aparent, disponibil din prima jumătate a acestui an. Până la lansarea lui, Nvidia Tegra X1 rămâne probabil cel mai performant procesor care poate fi găsit pe piață.