Samsung și-a făcut un nou dușman: dă în judecată NVIDIA și vrea să-i interzică produsele

Samsung și-a făcut un nou dușman: dă în judecată NVIDIA și vrea să-i interzică produsele

După ce s-au mai liniştit lucrurile în războiul dintre , aceiaşi sud-coreeni speră acum să blocheze importul de produse cu cipuri NVIDIA în SUA.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (4)

Procesele pe motiv de încălcare de patente se anunţă a fi din ce în ce mai periculoase pentru utilizatori, mai ales când încetează să mai aibă ca urmări amenzi dedicate companiilor participante. Dacă cei de la Samsung vor câştiga un nou proces împotriva celor de la NVIDIA, desfăşurat în SUA, va deveni subit foarte dificil ca cineva să achiziţioneze smartphone-uri, tablete, notebook-uri sau plăci video cu cipuri NVIDIA GeForce şi NVIDIA Tegra.

Totul a început când cei de la NVIDIA au iniţiat un proces pe subiect de încălcare de patente împotriva Samsung. Nu a durat mult până când Samsung a iniţiat un contra-proces afirmând că NVIDIA a falsificat rezultatele la benchmark-uri pentru NVIDIA Tegra K1. În mod normal, ITC-ul (International Trade Commision) ar fi trebui să se autosesizeze în astfel de situaţii, dar cei de la Samsung s-au gândit să grăbească procedura. Ca urmare, avocaţii părţii sud-coreene au înaintat o plângere către ITC prin care cer blocarea importului de chipset-uri NVIDIA GeForce şi Tegra pe piaţa din SUA.

Motivul din spatele acestei cereri, care la prima vedere ar putea părea absurdă, are legătură atât cu falsificarea rezultatelor la benchmark-urile oficiale pentru Tegra K1, care a depăşit performanţa noile , cât şi cu încălcarea de patente. Pentru a se asigura că amploarea pagubelor este semnificativă, Samsung a introdus pe lista acuzaţilor şi producătorii OEM care au construit şi comercializat plăci video pornind de la un design şi un GPU creat de NVIDIA.

La momentul redactării acestui material, cei de la ITC nu au luat încă o decizie pe marginea introducerii unui embargo pe produse cu cipuri NVIDIA. Scandalul a fost însă început şi rămâne doar să vedem cât de mare va fi amploarea.