Cele mai bune jocuri de strategie ale anului 2015

Cele mai bune jocuri de strategie ale anului 2015

Anul 2015 deja pare a fi unul extrem de bun pentru pasionații de jocuri de strategie, aceștia asistând la lansarea unor titluri foarte interesante.

Fanii seriei Command & Conquer au avut parte de o dezamăgire foarte mare atunci când jocul despre care s-a vorbit atât de mult, continuarea popularului Generals, a fost anulat. Asta a fost anul trecut. Acum, în 2015, lucrurile deja arată foarte bine și se pare că după foarte mulți ani de așteptare, vom asista la lansarea lui Blitzkrieg 3.

Și acesta nu va fi singurul joc important care va apărea pe piață. Printre altele, vom avea parte și de Hearts of Iron 4, alături de Might and Magic Heroes VII. Iată ce vom vedea în 2015.

Cele mai bune jocuri de strategie: Total War: Attila

total war attila cover

Total War este una dintre cele mai cunoscute serii de jocuri de strategie din lume. Deși primele două jocuri, Shogun și Medieval Total War, s-au bucurat de un succes considerabil, britanicii de la Creative Assembly au reușit să se remarce cu adevărat pe plan mondial prin Rome: Total War. Acum, la 11 ani după lansarea acestuia, avem parte de Total War: Attila, cel mai nou joc din serie.

În timp ce Rome II avea loc în perioada de plină ascensiune a Republicii Romane, acțiunea din Total War: Attila se petrece în perioada de declin a Imperiului. Jocul începe în anul 395 d.Hr, cu 81 de ani înainte de căderea Imperiului Roman de Apus. Desigur, aveți, printre altele, și opțiunea de a juca cu această facțiune și să încercați să o salvați de la prăbușire. La fel ca în expansion-ul Barbarian Invasion pentru Rome: Total War, puteți acum juca în modul clasic și în modul hoardă. Unele facțiuni, după ce își vor pierde ultimul oraș, vor deveni automat o hoardă. Aceasta va include una sau mai multe armate foarte mari care fie vor căuta un oraș unde să se stabilească, fie vor migra, amenințând orice le iese în cale.

total war attila 4 jocuri de strategie

Există un început pentru orice, iar cei de la Creative Assembly se pot lăuda cu o premieră. După cum probabil știți, în jocurile Total War, când vreți să selectați nivelul de detaliu, aveți două opțiuni: fie alegeți un mod presetat, fie selectați opțiunea ”Advanced” și setați nivelul de detaliu al fiecărui element în parte. Modurile presetate, în cazul jocului Total War: Attila, includ, în ordinea crescătoare a calității oferite, ”Max Performance”, ”Performance”, ”Quality”, ”Max Quality” și ”Extreme Quality”. Majoritatea jucătorilor nu au un calculator ultra performant, însă cei care au pot selecta de la început ”Extreme Performance”; sau, cel puțin, puteau până acum.

total war: attila 1

După cum am spus mai devreme, Creative Assembly a confirmat printr-o postare pe TWCenter.net că modul ”Extreme Performance” va fi accesibil plăcilor video din viitor. Aparent, Britanicii au reușit performanța de a face un joc care este prea bun chiar și pentru 4X SLI. În postarea pe TWCenter.net mai este menționat că ”Extreme Quality din Total War: Rome II nu este același cu Extreme Quality din Total War: Attila”. Putem trece, însă, peste această problemă și spunem că Total War: Attila rămâne unul dintre cele mai bune jocuri de strategie din 2015.

total war: attila 2

Cele mai bune jocuri de strategie: 0 A.D.

Pentru un joc open-source, 0 A.D. are o grafică destul de impresionantă. Jocul seamănă foarte mult cu Age of Empires deoarece a pornit ca un expansion al acelui joc. La început erau doar 15 oameni care lucrau la el, însă pe parcurs, nu mai puțin de 100 de persoane au contribuit la crearea lui. Jocul se concentrează asupra economiei și războiului, iar un material video în care puteți vedea mai multe detalii este disponibil mai jos.

Jocuri de strategie pentru 2015: Blitzkrieg 3

Primul Blitzkrieg a fost un joc de-a dreptul excepțional din foarte multe puncte de vedere. Luptele erau intense, era nevoie să te concentrezi asupra mai multor secțiuni ale unui câmp de bătălie în același timp, iar de foarte multe ori, lunetiștii erau cei ce decideau soarta unei bătălii. Blitzkrieg 2 a adăugat sistemul bazat pe întăriri care, deși unii susțineau ca a ușurat misiunile prea mult, a reușit să dea un nou suflu seriei. Asta a fost în 2005. De 10 ani, lumea așteaptă Blitzkrieg 3, iar acum se pare că îl vom primi, în sfârșit. Și, evident, au început deja să apară plângeri.

Mare parte dintre plângeri sunt fondate. În primul rând, se pare că în noul Blitzkrieg vom avea parte de clădiri; clădiri care vor produce infanterie și tancuri. Automat, vor fi și resurse. Din câte ne putem da seama, una dintre ele este petrolul. Astfel, Nival pare a fi aruncat pe geam tot ce ne plăcea mai mult la acest joc: numărul limitat de trupe care te provoca să găsești soluții mai bune. De asemenea, mulți fani observă că avem de-a face cu un joc de tip arcade acum.

blitzkrieg 3 1

Citând de pe site-ul oficial al jocului, ”principalul aspect la jocului va fi modul multiplayer. Acesta le va permite jucătorilor să joace unul împotriva celuilalt, chiar dacă unul dintre ei nu se află la tastatură. Inteligența artificială va prelua controlul în aceste situații”. Din punctul meu de vedere, Blitzkrieg nu a fost niciodată despre multiplayer, iar atenția concentrată asupra acestui aspect ar putea însemna un joc mai slab. Să sperăm că nu va fi așa.

blitzkrieg 3 2

Cele mai bune jocuri de strategie: Sid Meier’s Starships

Spațiul nu mai reprezintă o frontieră în cadrul acestui joc. Puteți explora spațiul cu ajutorul unei flote, veți descoperi oameni și diferite rase extraterestre, iar diferitele probleme care vor apărea pe parcurs vor putea fi rezolvate cu ajutorul metodelor diplomatice, militare și strategice.

În timpul diverselor călătorii pe care le veți întreprinde, veți avea de-a face cu misiuni dificile care vor necesita anumite capacități. Din această cauză, flota pe care o controlați poate fi modificată pentru a se adapta cât mai bine în orice situație. Misiunile de la începutul jocului vor fi concentrate mai mult asupra menținerii păcii pe diverse planete, însă gradul de dificultate va crește odată ce progresați în joc. Desigur, veți avea posibilitatea de a cerceta anumite tehnologii, de a construi orașe pentru a avea o economie cât mai performantă și de a construi minuni.

Cele mai bune jocuri de strategie: Hearts of Iron 4

Se știa de ceva timp că Hearts of Iron 4 se apropie, însă nu se știa exact când jocul va fi lansat. La un moment se spunea că va apărea ”înainte de anul 2020”. Se pare, totuși, că producătorii s-au grăbit iar acesta va fi scos pe piață în cursul anului 2015.

Jocul va avea aceeași complexitate ca predecesorii săi și veți putea să controlați aproape fiecare aspect implicat în efortul de război al unei țări. Armata, marina și aviația, toate vor fi sub controlul vostru, dându-vă posibilitatea să rescrieți istoria. Mai jos aveți un videoclip din cadrul lansării.