Cele mai bune fotografii realizate cu telefonul [FOTO]

Cele mai bune fotografii realizate cu telefonul [FOTO]

Dacă ți-ai spus că nu poți face fotografii bune decât cu o cameră foto foarte bună, avem cele mai bune 20 de imagini care să te contrazică. Acestea au fost alese în cadrul competiției Sony World Photography Awards.

La începutul anului, World Photography Organisation a anunțat că lansează o competiție dedicată fotografilor care pot surprinde momente inedite și incredibile doar cu telefonul. Aceasta este noua secțiune a competiției Sony World Photography Awards 2015, iar săptămâna aceasta au fost anunțați câștigătorii. Fotografii „mobili“ au avut o lună la dispoziție pentru a realiza fotografii memorabile.

Cei care s-au înscris, au avut de respectat o singură temă: Primești de la viață ceea ce îi oferi. Astfel, fotografilor doritori li s-a cerut să depășească obișnuitul și să observe inspirația din jurul lor, ba chiar să descopere extraordinarul, folosindu-se de telefonul mobil. Cele mai bune 20 de imagini au fost selectate de un juriu format din mai mulți profesioniști ai fotografiei, artei și mass-media.

Membrii juriului au fost Anna Dickson, director de fotografie la „Huffington Post“, Chris Hudson, Group Art Editor pentru „National Geographic Traveller“, Anthony Lepinay, fotograf și director de creație, Alvin Soon, Associate Editor pentru HWM și HardwareZone.com, Evgheni Tchebotarev, CPO și cofondator 500px. În doar o lună, până pe 27 februarie, au fost înscrise 10.200 de fotografii și votul final a fost al publicului, alegându-se cele mai bune 20 de imagini. Dacă vrei să faci fotografii cu telefonul la fel de bine (sau mai bine), te ajută aceste sfaturi de la unul dintre cei mai mari fotografi ai lumii.

Fotografia câștigătoare a fost realizată de Turi Calafato din Italia, iar ea a primit 6.718 voturi. Un bărbat și o femeie sunt pe plajă, adormiți sub razele soarelui, dar și protejați de o umbrelă. Al doilea loc a fost adjudecat de un fotograf din Ungaria, Janos Schmidt, și cadrul său a fost surprins într-o gară, în centrul imaginii fiind un bărbat cu o geantă în mână. În fine, locul trei este al lui Ako Salemi din Iran, cu fotografia alb-negru în care un băiat stă cap în cap cu un ied.

Sony World Photography Awards FOTO Hamed Nazari, Iran

Celelalte 17 fotografii votate de oameni sunt din diverse țări ale lumii, de la bărbatul care vâslește prin nisip la alpinistul din Norvegia care privește natura de pe marginea unui munte. Dincolo de competiția fotografiei mobile, Sony World Photography Awards are doi finaliști din România: Daniel Necula și Cosmin Bumbuț, și un câștigător la etapa Romanian National Award: Auraș Mihaiu.

 

Citește și: