Un fotograf român, câștigător la Sony World Photography. „Alesul oilor” e fotografia premiată

Un fotograf român, câștigător la Sony World Photography.

România are un câștigător la Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai mari competiții dedicate fotografilor. Alți doi români au ajuns în finala acestei competiții: Cosmin Bumbuț și Daniel Necula.

Fotograful român Auraş Mihaiu, din Nehoiu, Buzău, a câştigat premiul Romania National Award în cadrul ediţiei din acest an a concursului Sony World Photography Awards 2015. Fotografia va fi expusă la Somerset House în Londra în perioada 24 aprilie – 10 mai 2015. Mihaiu a câștigat cu fotografia „Alesul oilor“ şi a fost aleasă dintre toate fotografiile înscrise la oricare dintre cele 10 categorii Open ale concursului.

Odată cu titlul de cel mai bun fotograf, Auraș Mihaiu a câștigat și o cameră foto mirrorless Sony Alpha A7. „Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional“, a declarat Auraș Mihaiu, conform comunicatului de presă remis „Playtech“.

În fotografia „Alesul oilor“, Mihaiu a surprins viața la o stână, când proprietarii își caută animalele pentru a le pregăti de iernat. După coborârea de la munte, stăpanul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele și definitivează înțelegerea. Imagini ale lui Auraș Mihaiu mai pot fi văzute pe pagina lui de Facebook Leytto Photography.

Alesul oilor de Auraș Mihaiu

Fotografia a fost realizată în timpul unui workshop din septembrie 2013. „După ce am surprins răsăritul, Sorin (n.red: Sorin Onișor, fotograf român, recunoscut mai ales pentru cadrele surprinse în zonele rurale) a dat prin stație să venim după deal ca să vedem ceva frumos și a fost splendid, ne uitam ca la spectacol. Am ales fotografia aceasta pentru că e mai aproape de sufletul meu și are o încărcătură specială. Se pare că am avut intuiție bună“, afirmă Mihaiu, conform Blog de fotografie.

Alături de Auraș Mihaiu, au mai fost finaliști pentru Romanian National Award Ionuţ Hrenciuc, respectiv, Luiza Elena Boldeanu şi Tina Genovia Obreja. Fotografiile lor sunt prezentate mai jos.

FOTO Ionuț Hrenciuc

Ionut Hrenciuc, 2nd place, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

FOTO Luiza Elena Boldeanu și Tina Genovia Obreja

Part of Identities project

În cadrul Sony World Photography Awards au fost decernate 54 de premii naţionale. Programul National Awards îşi propune să premieze cea mai reuşită fotografie înscrisă în concurs, individual pentru fiecare ţară în care se organizează Sony World Photography Awards, din Argentina până în Australia. Participarea este deschisă tuturor fotografiilor, indiferent de nivelul de experienţă. Pe „Playtech“ poți citi un interviu cu Daniel Necula, finalist la SWP 2015 cu o fotografie prelucrată în Photoshop.

Citește și: