VIDEO Cum faci poze mai bune: 9 sfaturi ale unui mare fotograf

VIDEO Cum faci poze mai bune: 9 sfaturi ale unui mare fotograf

Dacă cea mai bună cameră e cea pe care o ai cu tine, poate ar trebui s-o folosești mai bine. Dacă vrei să știi cum faci fotografii mai bune, trebuie să pornești de la câteva lucruri simple și cunoscute drept „reguli de compoziție“.

Chiar dacă cea mai bună cameră e cea pe care o ai cu tine și cea mai bună poză e cea în care ai surprins subiectul dorit, sunt reguli de compoziție care schimbă radical o imagine. Nu este o noutate, ci sunt reguli care se aplică de zeci de ani, încă dinaintea camerelor mai compacte și portabile de tip Leica.

The Cooperative of Photography împreună cu Steve McCurry a realizat un videoclip în care explică regulile de compoziție care te ajută să faci fotografii mai bune. Sunt doar nouă și includ regula treimilor, diagonalele într-un cadru, simetria și modul în care te raportezi la un om căruia îi realizezi un portret.

Aceleași reguli le vei regăsi și în pictură, dar marea diferență, după cum spunea și renumitul fotograf Henri Cartier Bresson, este că folosind o cameră foto „desenezi“ instant. Poate cea mai cunoscută fotografie a lui Steve McCurry pe care ai văzut-o este „Fata afgană“, realizată în 1984 și publicată pe coperta revistei „National Geographic“.

Steve McCurry, născut în 1950, este un fotojurnalist american cunoscut mai ales pentru explozia de culori pe care o regăsești în fotografiile sale. Una dintre calitățile sale distincte ca fotograf, articulată în modul celei mai solide tradiții documentaristice, este surprinderea esenței naturii umane în cele mai diferite ipostaze.

McCurry a fost fotograf în multe zone de conflict ale planetei, lucrările lui au fost adesea prezentate în reviste care abordează teme sociale și din 1986 este membru Magnum, agenția foto a celor mai cunoscuți fotografi profesioniști. Îi poți urmări mesajele pe Instagram aici și pe Facebook aici.

 

Citește și: