MWC 2015 – Nokia N1 e ca un iPhone 6 imens, dar are Android modificat [HANDS ON]

MWC 2015 - Nokia N1 e ca un iPhone 6 imens, dar are Android modificat [HANDS ON]

La MWC 2015, cei de la Nokia s-au afișat cu prima lor creație după ruptura de Microsoft. Nokia N1 arată excepțional și avantajul ei principal este că rulează Android. 

Tableta Nokia N1 a făcut niște vâlvă după ce a fost anunțată. În primul rând pentru că este un produs cu Android adevărat (nu Android care seamănă cu Windows Phone) și, în al doilea rând, pentru că arată exact ca un iPhone 6 Plus supradimensionat, sau cu un iPad mini.

Am pus mâna pe ea la MWC 2015 și sunt gata să vă împărtășesc primele impresii.

Nokia N1 – simplitate și eleganță

Nokia N1 este o tabletă extraordinară din punct de vedere al designului. Are un ecran de 8 inch încastrat într-o carcasă unibody de aluminiu care se curbează elegant pe margini.

E ușoară și extraordinar de plăcut de ținut în mână, lucru care nu ar trebui să ne surprindă, având în vedere că Nokia s-a inspirat de la cei mai buni. Butoanele sunt plasate pe colțuri, lângă camera foto, iar la bază există două difuzoare stereo și un conector USB de tip C, care poate fi folosit indiferent de orientarea cablului.

Nokia N1 rulează Android, dar are propriul launcher, numit Z Launcher, care este disponibil pentru alte dispozitive în Google Play. Acestă interfață are rolul de a simplifica modul în care folosim smartphone-urile sau tabletele, afișând în ecranul principal numai aplicațiile care ne interesează în funcție de oră sau loc.

De exemplu, dacă Z Launcher învață că dimineața intri pe Instagram în drum spre metrou, aplicația de Instagram va primi un loc pe ecranul principal în fiecare dimineață. Dacă atunci când iei prânzul la birou obișnuiești să urmărești clipuri video cu pisicuțe, atunci Youtube va apărea la fiecare prânz atunci când ești la serviciu. Este un launcher foarte apreciat de utilizatori, iar cei de la Nokia au făcut bine că l-au integrat pe tableta lor.

Pe lângă partea de software și design, trebuie spuse și câteva lucruri despre performanță. Sub ecranul de 7,9 inch cu rezoluție 2.048×1536 (care arată suberb) se ascund un procesor Intel Atom de 2,3 Ghz și 2GB RAM. Tableta se mișcă foarte bine la prima vedere.

Încă o parte bună privind tableta Nokia N1 este prețul: costă numai 250 de dolari, însă, din păcate, momentan este disponibilă numai în China. Nokia nu produce singură tableta, ci în parteneriat cu Foxconn.