10 apr. 2015 | 06:44

De ce calculator ai nevoie ca să joci GTA V la rezoluţie 4K cu 60 FPS-uri

ACTUALITATE
De ce calculator ai nevoie ca să joci GTA V la rezoluţie 4K cu 60 FPS-uri

Cu câteva zile rămase până la lansarea noului GTA V, foarte mulţi au fost curioşi în legătură cu cerinţele de sistem pentru gaming la rezoluţie 4K.

Luând în calcul posibilităţile hardware relativ nelimitate ale unui PC, sunt şanse foarte mari ca versiunea de Windows a viitorului GTA V să fie una dintre cele mai atrăgătoare. Până şi designer-ul şef pe partea de gameplay de la Rockstar Games a afirmat foarte senin că aceasta este cea mai spectaculoasă variantă a unui joc uimitor. După ce am văzut săptămâna trecută pentru versiunea de PC, tindem să fim de acord.

Printre noutăţile introduse în varianta de PC a jocului, se numără posibilitatea de a experimenta Los Santos la rezoluţie 4K şi în configuraţii multi-monitor formate din până la trei panouri. Deşi aceste funcţii sună foarte bine în teorie, este mai mult decât evident că nu toată lumea va putea profita de ele.  Nu de alta, dar GTA V este un joc pretenţios, iar iniţiativa de a-l putea juca la rezoluţie nativă Ultra HD extrapolează cerinţele hardware ale unui titlu care oricum nu mergea pe orice sistem.

Pentru a lămuri dezbaterile din culise pe marginea acestui subiect, oficialii Rockstar Games au detaliat pentru PCGamer ce aţi avea nevoie dacă o sesiune de gaming la rezoluţie 4K este pe lista voastră de priorităţi. Configuraţia minimă ar trebui să includă o placă video AMD HD 7870 sau NVIDIA GeForce GTX 760 cu 2GB RAM. O configuraţie SLI sau Crossfire formată din mai multe plăci video v-ar putea ajuta dacă vreţi să vedeţi universul Grand Theft Auto pe mai multe monitoare.

Am uitat să menţionez. Condiţia de nelipsit ce trebuie satisfăcută pentru a vă putea juca la rezoluţie 4K este prezenţa pe birou a unui display cu o rezoluţie nativă 4K. În cazul fericit în care aţi bifat toate aceste particularităţi, nu mai trebuie să aşteptaţi decât câteva zile până la lansarea de pe 14 aprilie a

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele