Câte smartphone-uri vor fi cumpărate în România în 2015

Câte smartphone-uri vor fi cumpărate în România în 2015

Să îți cumperi un smartphone nu mai este un moft, iar asta o arată și cifrele de vânzări din România. În 2014, în țara noastră s-au vândut telefoane inteligente de jumătate de miliard de euro.

La nivel mondial, anul trecut au fost vândute peste un miliard de smartphone-uri. România este o parte foarte mică din această piață, dar de la an la an creșterea este semnificativă. Astfel, comparativ cu anul 2013, s-au vândut cu 50% mai multe.

Deocamdată, pe piața din România cele mai populare rămân brandurile locale precum Allview, Utok sau Evolio, dar și Samsung, HTC sau Apple dintre cele internaționale. De asemenea, oamenii sunt interesați și de ceea ce au de oferit companiile din China. Asta a făcut ca în 2014 90% din valoarea pieței de telefoane să fie reprezentată de smartphone-uri, după cum informează Ziarul Financiar.

„Piaţa de telefoane mobile a depăşit anul trecut 4,5 milioane de unităţi, potrivit estimărilor noastre, cu o valoare de peste 550 de milioane de euro. Iar piaţa smartphone-urilor a trecut în 2014 de 2,5 milioane de unităţi, valoarea fiind de peste 500 milioane de euro“, a declarat pentru ziarul citat Alexandru Munteanu, şeful diviziei de telecom Samsung România. Această companie este liderul pieţei locale de telefoane inteligente, cu o cotă de piaţă de peste 40%.

În prezent, Samsung a adus oficial în România Galaxy S6 și urmează să fie disponibil pe piață din luna aprilie, atât în retail, cât și la operatorii telecom. Pentru 2015, același Munteanu estimează că piața va mai crește cu 30%, iar ca număr de unități va depăși trei milioane de unități. Totuși, acesta e un an cu atât mai interesant pentru piață, cu cât vom vedea tot mai multe telefoane entry-level și mid-range de la companii din India și China.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: