Cât de bine filmează iPhone 6S la rezoluție 4K? Aflați din acest clip [VIDEO]

Cât de bine filmează iPhone 6S la rezoluție 4K? Aflați din acest clip [VIDEO]

iPhone-urile sunt sunt apreciate din numeroase motive, însă unul dintre cele mai importante este calitatea fotografiilor și filmărilor realizate cu aceste telefoane. iPhone 6S și iPhone 6S Plus au devenit și mai bune din acest punct de vedere, odată cu  noile camere de 12MP. 

Cea mai importantă funcționalitate nouă adusă de Apple odată cu iPhone 6S și iPhone 6S este 3D Touch, care îți permite să interacționezi în moduri variate cu diverse cu sistemul iOS 9.

Totuși, îmbunătățirile camerelor nu ar trebui ignorate. Din primele review-uri am aflat deja că telefoanele se descurcă mai bine în condiții de lumină scăzută, contrastul este mai puternic, iar culorile mai puternice.

Dar senzorul acela nu a fost crescut degeaba de la 8 la 12MP. Asta le permite celor două smartphone-uri să filmeze la rezoluție 4K. Cu toate că nu este ceva impresionant pentru toată lumea (și e normal, având în vedere că telefoane cu Android asta fac asta de anul trecut deja), pentru cei care vor să folosească iPhone-ul pe post de instrument principal în filmări, funcția este de un real ajutor.

În post-procesare, este foarte ușor să alegi cadre bune full HD din material brut 4K.

Ca să vă faceți o idee despre ce este capabilă camera de pe iPhone 6S, puteți urmări călătoria Casey Neistat (unul dintre cei mai populari creatori de conținut de pe Youtube) prin New York. Toate cadrele sunt filmate la 4K, cu un iPhone 6S, iar mediul trece de la foarte luminos (Times Square), la întunecat (în metrou).

Putem observa viteza cu care focalizează noile iPhone-uri, reproducerea bună a culorilor, dar absența stabilizării optice (disponibilă doar în cazul iPhone 6S Plus) își face simțită lipsa în unele momente, unde stabilizarea digitală încearcă să compenseze prea mult.

Cei mai mulți dintre voi probabil nu veți filma 4K, pentru că nu aveți un televizor 4K pe care să afișați conținutul, dar e impresionant ce a reușit să integreze Apple în aceste telefoane.

Citește și:
Etichete: