Primele păreri despre iPhone 6S: cel mai bun iPhone construit vreodată, încă imperfect

Primele păreri despre iPhone 6S: cel mai bun iPhone construit vreodată, încă imperfect

Primele iPhone-uri 6S au început să circule pe la publicațiile de tech din afară, iar câțiva oameni de specialitate au avut norocul de a pune mâna pe noul iPhone.

Noile telefoane de la Apple, iPhone 6S și 6S Plus s-au lansat oficial acum câteva săptămâni, iar de atunci oamenii nu încetează să vorbească despre acestea. Telefoanele arată aproape identic cu predecesoarele sale, fiind puțin mai groase și mai grele. Dispay-urile de 4.7 și 5.5 inch și-au păstrat rezoluțiile, iar bateria s-a demonstrat a fi ceva mai mică decât cea întâlnită pe iPhone 6. Schimbarea vine însă atunci când vorbim de procesoare. Noul iPhone 6S este mai performant, fiind „propulsat” de un procesor Apple A9, care este cu 70% mai rapid decât A8, întâlnit pe predecesorul său, și cu 90% mai puternic din punct de vedere al performanței grafice.

Cea mai importantă funcție a noului iPhone este 3D Touch, care îți permite să interacționezi cu telefonul prin niște atingeri mai puternice. Asta înseamnă că poți previzualiza mailuri sau SMS-uri fără să le deschizi, să interacționezi cu camera foto (GIF-uri prin force touch) și poți interacționa diferit și în jocuri.

„Este cel mai bun iPhone creat vreodată, și în momentul de față este cel mai bun telefon de pe piață. Dacă dorești să îți actualizezi iPhone-ul 5S, sau orice alt iPhone mai vechi de atât, vei fi uluit. Pur și simplu nu există alte companii care pot lua o opțiune ca 3D Touch și s-o facă să arate de parcă ar fi creat o interfață complet nouă. În plus, toate celelalte companii ar trebui să ia exemplul de la Apple și să afle cum acestea pot fi atât de bune până să încerce să concureze cu ei”.

Nilay Patel pentru The Verge

„Principalul lucru pe care oamenii și-l doresc de la un smartphone este să aibă cea mai bună autonomie, iar iPhone nu poate satisface aceste dorințe. iPhone-ul de 4.7 inch 6S are șanse să reziste o bună parte a zilei, dar vei avea probleme să-l ții în viață până la ora somnului, asta dacă l-ai folosit intens. Varianta mai mare, de 5.5 inch are o baterie ce rezistă mai mult și este alegerea perfectă dacă ești butonezi telefonul constant și vrei să-ți mai rămână autonomie și la sfârșitul zilei”

Joanna Stern pentru The Wall Street Journal

„Sloganul celor de la Apple care sugerează că ce s-a schimbat este totul, este o minciună. Nu s-a schimbat mai nimic. Este aproape imposibil să-ți dai seama că ții în mână un iPhone 6S și nu un iPhone 6. Diferă doar prin niște schimbări interne, care sunt destul de importante. Cea care consider că va face lumea să-și lase de-o parte iPhone-ul 6 pentru varianta nouă ar fi funcția de 3D Touch. Aceasta este cea mai tare chestie. Totuși, depinde de ce aplicații decid să suporte această funcție.”

Nicole Nguyen pentru BuzzFeed

„Funcția Live Photos ar fi putut să nu înregistreze automat și sunetele. Râsul unui bebeluș pare încântător la început, dar nu mai este atât de plăcut când acesta urlă pe fundal. Iar o poză făcută cu această funcție va ocupă mai mult decât două fotografii obișnuite, așa că memoria iPhone-ului 6S de 16 GB se va umple rapid”.

Stuart Miles pentru Poket-Lint

„Senzorul Touch ID este instantaneu: imediat ce ai apăsat butonul principal pentru a aprinde ecranul telefonului, senzorul își face treaba și deblochează imediat dispozitivul”

Sam Grobart pentru Bloomberg

„Datorită noului procesor A9, Siri este mereu activă și așteaptă liniștită să interacționeze cu tine prin comanda Hey Siri. Aceasta îți memorează vocea odată ce setezi iPhone-ul la prima utilizare, așa că Siri ar trebui să-ți distingă glasul dintr-o cameră aglomerată. Cu toate astea, o femeie cu o vârstă apropiată de a mea și cu o voce similară a putut s-o activeze pe Siri de la distanță. Așadar, Apple ar putea să mai lucreze la acest aspect”.

Rhiannon Williams pentru The Telegraph

„Având în vedere că este cel mai scump telefon de pe piață, iPhone 6S ar trebui să impresioneze din toate punctele de vedere, iar noile telefoane de la Apple din păcate nu fac acest lucru. iPhone 6 va rămâne pe piață la un preț scăzut, iar diferențele dintre acesta și noul model sunt neglijabile.”

Gareth Beavis pentru Tech Radar