Camera cu care vei putea fotografia scrisul de pe un avion aflat la 18 km depărtare

Camera cu care vei putea fotografia scrisul de pe un avion aflat la 18 km depărtare

Războiul megapixelilor este pe departe de a se fi terminat. Gigantul japonez în materie de camere foto, Canon, a anunțat un nou senzor care promite să facă lucruri uluitoare.

Senzorul de 250 de megapixeli APS-H CMOS stabilește recordul mondial la capitolul rezoluție, raportată la dimensiunea acestuia. APS-H este un senzor mai mare decât APS-C, dar mai mic totuși decât cel full-frame, folosit pe aparatele profesionale. În alte cuvinte, faptul că au încăput 250 de megapixeli într-un senzor atât de mic este extraordinar.

Cei de la Canon au declarat că noul senzor ar fi capabil să distingă literele de pe un avion, care se află la 18 km depărtare, ceea ce face ca numărul megapixelilor să pară iar important.

Există și alte potențiale întrebuințări ale senzorului, în afară de fotografiatul de avioane. Cei 250 de megapixeli înseamnă că ai putea tăia dintr-un video de 125 de ori și încă ai avea un fișier Full HD.

Senzorul este foarte rapid și răspunde la semnal cu 1,25 de miliarde de pixeli pe secundă. Cei de la Canon susțin că în ciuda numărului de pixeli, imaginile capturate de acesta nu au mult zgomot, adică pozele sunt foarte clare.

Pe lângă poze, senzorul poate fi folosit pentru a captura videoclipuri la o calitate incredibil de bună, de 30 de ori mai bună decât cea oferită de tehnologia 4K, la cinci cadre pe secundă.

Cei de la Canon susțin că tehnologia lor poate fi folosită pentru ”unelte care previn crima, instrumente de măsurare ultra-high-resolution, alte echipamente industriale, sau pe câmpul expresiei vizuale.”

Perioada când acest senzor minune va fi disponibil pentru publicul larg nu este încă cunoscută, dar probabil va mai dura ceva, având în vedere că cei din companie au declarat că încă mai lucrează pentru ca tehnologia senzorului să fie una dintre cele mai bune.

Citește și:
Etichete: