Au apărut primele clipuri color full HD filmate din spaţiu cu planeta noastră [VIDEO]

Deşi ne putem plimba cu uşurinţă prin diverse zone ale globului cu Google Maps, abia acum au apărut primele cu planeta noastră.

Indiferent cât de multă libertatea vom avea în a ne plimba de la o distanţă de câteva mii de metri altitudine peste oraşele planetei noastre, nimic nu se compară cu un film de la aceeaşi înălţime.

Cei de la Google ne-au lăsat cu gura căscată când am putut, pentru prima oară, să navigăm prin  diverse zone ale globului pe care nu le vom vedea putea vedea niciodată în realitate şi, în orice caz, nu le vom vedea cu un asemenea nivel de detaliu. Se pare însă că există o companie care a decis să ducă nivelul de spectaculos în altă ligă. UrtheCast tocmai a publicat online o serie de clipuri pe care o puteţi vedea şi mai jos. În acestea sunt imortalizate câteva oraşe importante de pe mapamond: Barcelona – Spania, Boston – SUA, Londra – Regatul Unit.

În altă ordine de idei, aceste secvenţe video vor intra în istorie ca fiind primele ce au reuşit să fie imortalizate în format color folosind o cameră video de înaltă definiţie. Nivelul de detaliu este atât de impresionant, încât pot fi capturate elemente cu scală de până la 10 metri fără probleme. După ce ani de zile am văzut astfel de imagini doar în format static, la prima vizionare pare nenaturală mişcarea automobilelor. Din păcate, pentru comenzi comerciale, doritorii se vor putea abona la obţinerea unor cadre video cu diverse locaţii de pe mapamond doar in această vară. Până atunci, deleâ

06:52 18.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video