18 feb. 2015 | 14:51

Big Ben al Apple: Speră să vândă 20 de milioane de ceasuri Watch, dar cât vinde concurența?

ACTUALITATE
Big Ben al Apple: Speră să vândă 20 de milioane de ceasuri Watch, dar cât vinde concurența?

Rezultatele unor studii de piață cu privire la Apple Watch ne indică faptul că acesta s-ar putea vinde în 20 de milioane de exemplare pe parcursul lui 2015.

Anul 2015 ar putea fi anul în care piața smartwatch-urilor dovedește în sfârșit că are un potențial uriaș. Dar acest lucru depinde foarte mult de felul în care primul smartwatch produs de cei de la Apple se va descurca. Până acum, însă, avem toate motivele să credem că acesta va avea parte de un succes important. Mai întâi au fost prezis 8 milioane de modele vândute în 2015, apoi între 12 și 15 milioane, iar acum, GSMArena citează o sursă care estimează că nu mai puțin de 20 de milioane de modele Apple Watch vor fi vândute pe parcursul anului.

Mai mult decât atât, se pare că Apple ar fi comandat de la furnizorii săi 5 milioane de dispozitive Apple Watch. Acestea ar fi menite doar pentru primul sfert financiar. Compania cu sediul din Cupertino se pare că mizează pe smartwatch-ul său, iar dacă reușește să livreze atât de multe ceasuri Apple Watch, ar putea să-i depășească pe cei de la Samsung și la acest capitol.

Din 2013, producătorii de smartwatch-uri nu au mai furnizat informații foarte clare în legătură cu vânzările. Acum un an și jumătate, Samsung anunța că a reușit să livreze 800.000 de Samsung Galaxy Gear, acesta din urmă devenind cel mai popular smartwatch la vremea sa. În mod surprinzător, de atunci nu au mai fost alte anunțuri care să includă numărul de modele vândute. Având în vedere că Galaxy Gear nu a fost considerat un dispozitiv foarte bun, nu putem decât să ne imaginăm ce s-a întâmplat între timp.

În 2013 s-au vândut în total 2 milioane de smartwatch-uri. În 2014, conform celor de la Talk Android, au fost vândute aproximativ 750.000 de smartwatch-uri care rulează Android Wear. Cel mai de succes model se pare că a fost Moto 360. Astfel, situația în care Apple ar ajunge la 5 milioane de modele Watch vândute ar însemna o lovitură importantă celor de la Google care se străduiesc să-și popularizeze sistemul de operare Android Wear.