A fost lansat primul ROM custom pentru Galaxy Gear cu Tizen

A fost lansat primul ROM custom pentru Galaxy Gear cu Tizen

Într-o perioadă în care abia ne obişnuim să ne cumpărăm un smartwatch, cineva a reuşit deja să creeze un ROM custom pentru .

galaxy-gear-tizen

Ideea de ROM custom, personalizat de nişte dezvoltatori independenţi, a fost de cele mai multe ori ataşată smartphone-urilor cu Android. CyanogenMod a început ca un creator de astfel de firmware-uri personalizate. În 2014 însă, se pare că smartwatch-urile beneficiază de acelaşi tratament. Vestea este cu atât mai importantă cu cât nici măcar nu vizează platforma creată de Google.

Zilele trecute a fost lansat pe forumul XDA-Developers primul ROM custom pentru smartphone-urile Galaxy Gear cu Tizen. Acesta poate fi descărcat de aici. Pleacă desigur de la aceeaşi , dar de la ultima versiune, cu numele de cod XXUCNF1. Printre schimbările introduse, se numără eliminarea zgomotului de declanşare a camerei, schimbarea animaţiei care se afişează la pornirea şi închiderea ceasului inteligent şi implementarea în fiecare colţ al platformei a fontului omniprezent din Android L. În teorie, este promisă şi o îmbunătăţire a bateriei, dar acest aspect trebuie testat. Pentru cei care vor să continue cu experimentele şi după ce au atins performanţa de a-şi fi instalat un firmware personalizat, ROM-ul lansat zilele trecute vă oferă şi drepturi de Root pe aparat.

Ca de fiecare dată când vă jucaţi cu sistemul de operare al unui gadget, există câteva riscuri pe care trebuie să le aveţi în calcul. Dacă v-aţi decis că le puteţi trece cu vederea, tutorialul de pe XDA-Developers vă va răspunde la toate întrebările pe care le-aţi avea pe margine procesului de upgrade.

Citește și: