Apple produce cel mai vulnerabil sistem de operare conform unui nou studiu

Apple produce cel mai vulnerabil sistem de operare conform unui nou studiu
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
17:11 26.02.2015

Sistemele de operare de la Apple au reușit ”performanța” de a depăși Windows la capitolul vulnerabilități conform unui nou studiu.

Foarte mulți utilizatori consideră Windows cel mai nesigur sistem de operare din ziua de azi. Având în vedere numărul uriaș de utilizatori ai sistemului de operare de la Microsoft, probabil că acest lucru este adevărat. OS X, sistemul de operare al celor de la Apple, este văzut drept unul mult mai sigur, însă până acum principala apărare a acestuia împotriva hackerilor a fost chiar numărul mult mai mic de utilizatori.

Dar lucrurile s-au schimbat în ultimul timp. OS X și iOS au acum mult mai mulți utilizatori și ar putea reprezenta o țintă din ce în ce mai atractivă pentru atacatorii din mediul online. După cum scriu cei de la HotHardware, Apple chiar domină anumite segmente, precum cel al laptopurilor mai scumpe de 1.000 de dolari. Din aceste motive, cei de la GFI au publicat un clasament al sistemelor de operare în funcție de vulnerabilități. iar situația celor de la Apple nu este chiar plăcută.

apple windows vulnerabilitate

După cum se vede în imaginea de mai sus, OS X și iOS domină la capitolul vulnerabilități, fiind urmate de Linux, Windows Server 2008 și Windows 7. Trebuie menționat că cei de la GFI au ales să includă vulnerabilitățile tuturor versiunilor OS X într-o singură categorie, în timp ce vulnerabilitățile Windows sunt separate în funcție de versiune. Acest lucru a fost făcut probabil din cauza faptului că vulnerabilitățile se transmit de multe ori de la o versiune la cealaltă.

De asemenea, Android nu apare, iar cei de la HotHardware notează că acesta ar fi putut fi inclus în categoria Linux. La categoria aplicații, Internet Explorer ocupă primul loc , urmat de Chrome și Mozilla Firefox. Mai multe informații despre clasamentele întocmite de GFI sunt disponibile aici.

vulnerabilitate internet explorer

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI