Apple şi Google au distrus orice brumă de popularitate pentru BlackBerry și Windows Phone

Apple şi Google au distrus orice brumă de popularitate pentru BlackBerry și Windows Phone

Cel mai recent studiu al celor de la atestă o un nou val de creştere în popularitate pentru platformele Apple şi Google în comparaţie cu WP şi BlackBerry.

Cu toate că au trecut aproape două luni de la începerea acestui an, avem în continuare parte de studii şi statistici referitoare la piaţa de smartphone-uri pe 2014. Cel mai recent astfel de studiu vine de la cei de la IDC şi confirmă continuarea unui trend început în urmă cu câţiva ani.

Conform IDC, în 2014, terminalele bazate pe platformele Apple şi Google au format împreună nu mai puţin de 96% din piaţă la nivel global. Dacă ar fi să defalcăm această valoare impresionantă, dispozitivele cu Android ar totaliza 81,5 procente, în timp ce iDevice-uri ar ocupa doar 14,8%. Cu doar 2,7 procente, nu prea are cu ce să se mândrească. Acelaşi lucru se poate spune şi despre BlackBerry care, deşi a lansat mai multe telefoane atrăgătoare în ultimul an, a obţinut doar 0,4 procente din piaţă.

Deşi aţi fi tentaţi să le plângeţi de milă celor de la Apple, în comparaţie cu Google, când vine vorba de încasări, IDC ne atrage atenţia asupra unei alte realităţi. Aparent, gigantul din Cupertino deţine la ora actuală nu mai puţin de 90% din profiturile întregii industrii de mobile. ,,Mulţi din aceeaşi factori au fost responsabili pentru amplificarea dominaţiei în piaţă deţinute de iOS şi Android. S-au aflat la baza volumelor crescute o combinaţie dintre o cerere puternică din partea utilizatorilor finali, portofolii de produse actualizate şi disponibilitatea unor dispozitive low-cost, mai ales pentru Android.”

Rămâne să vedem dacă în următoarele luni, odată cu lansarea primele smartphone-uri cu Windows 10 şi a noilor BlackBerry, situaţia în piaţă va înregistra vreo fluctuaţie.

idc-2014-640x544

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: