Apple inovează, Samsung copiază: 3D touch-ul va veni și pe Galaxy S7

Apple inovează, Samsung copiază: 3D touch-ul va veni și pe Galaxy S7

Evident, nu se va numi tot 3D touch, ci altfel dar, momentan, cei de la Wall Street Journal consideră că Galaxy S7 va avea un ecran sensibil la presiune, împreună cu un port de încărcare a bateriei de mare viteză.

Nouă luni au trecut de când Samsung a lansat Galaxy S6, așa că nu ne miră că noul telefon din seria Galaxy de la Samsung este deja pe țeavă. În ciuda faptului că mai este ceva timp până când gigantul sud-corean ne va arăta ce urmează să apară în viitorul Galaxy S7, primele indicii care aruncă o lumină asupra viitorului produs deja încep să apară în presă.

Cum am menționat în articolele anteriorare, se pare că viitorul Samsung Galaxy S7 va avea un design asemănător cu Galaxy S6, va veni cu un posibil procesor Exynos 8890 și, în cazul nostru, al românilor, noua generație de Galaxy va veni în România doar cu procesorul Exynos, varianta cu Snapdragon 820 fiind disponibilă pentru vânzare doar în America. Cele două modele se vor numi Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge.

Recent, însă, cei de la Wall Street Journal au primit informații că noul Galaxy va veni cu un ecran în stil 3D touch, sensibil la presiunea degetului, asemănător funcționalității de pe iPhone 6. În plus, unul dintre cele două modele de telefoane va veni cu un sistem de scanare a retinei, dar nu se știe exact care dintre ele va fi acela. Sistemul 3D touch de pe iPhone permite utilizatorilor să acceseze mai departe funcționalitățile unei aplicații apasând mai tare pe același buton, fără să ia mâna de pe ecran.

De asemenea, moda camerelor de fotografiat care vin sub forma unei umflături pe spatele carcasei iar a luat sfârșit. Noua cameră va fi mai bună decât varianta de pe S6, cu o mai bună vizibilitate pe întuneric și, evident, va fi integrată complet în corpul mobilului.

În plus, aparatul se va bucura de un port de încărcare USB-C care va putea încărca telefonul complet în maxim 30 de minute.

E posibil ca noul Samsung să apară undeva prin Februarie cu ocazia Mobile World Congress. E foarte important de această dată ca Samsung să aprecieze mai precis cererea pieții pentru un viitor telefon Galaxy. Cum compania are în această perioadă mari probleme cu departamentul de mobile, nu cred că își mai permite să piardă în continuare din cauza unei aprecieri greșite a pieței.

Citește și: